Салат «табуле» вірменський
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете урізноманітнити свій повсякденний раціон, то салат "табуле" підійде вам ідеально. Він нескладний і дуже ситний. Сьогодні я розповім вам, як приготувати салат "табуле" вірменський.
Ця страва не зможе нікого залишити байдужим, адже його автентичний смак притаманний лише вірменської кухні. Якщо ви хочете урізноманітнити свої будні яскравими фарбами і новими смаковими враженнями, то салат "табуле" призначений спеціально для вас. Завдяки своїм складом він відмінно сприймається організмом, не створюючи тяжкості, проте є досить поживним. Пробуйте, і все вийде! Смачного!
- Манна крупа - 60 грам
- Помідор - 2 штуки
- Петрушка - 2 пучка
- М'ята - 1 пучок
- Цибуля зелена - 2 штуки (стебла)
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сік лимона, сіль, перець - За смаком
1
Для початку необхідно підготувати всі інгредієнти. Овочі та зелень промиваємо, як і круп'яні. Кашу заливаємо окропом в два рази більша за масу булгура і залишаємо на 1, 5 годину. Після закінчення цього часу відкидаємо булгур на друшляк, тим самим позбавляємо його від зайвої рідини.
2
Помідори нарізаємо невеликим кубиком, бажано попередньо обдати їх окропом і зняти шкірку. Так салат буде набагато ніжніше.
3
Зелень просушують і дрібно рубаємо. Додаємо в окрему миску. До зелені додаємо помідори, заправляємо соком лимона, сіллю, перцем оливковою олією і гарненько перемішуємо.
4
Додаємо булгур і перемішуємо. При необхідності додаємо спеції.
Прибираємо салат "табуле" в холодильник на 2 годину, щоб він просочився. Вуаля, салат готовий!