Салат «табуле»
(покроковий рецепт з фото)
Салат "табуле" - традиційне блюдо країн східного регіону.
Його готують з крупи, свіжих овочів і зелені. Салат виходить досить ситним. При цей він зовсім неважкий і дуже корисний.
"табуле" - це холодний салат родом з Лівії. Його готують з булгура (подрібненої пшениці) або кус-куса з додаванням великої кількості петрушки. Є різні види цього салату: по-лівійськи, палестинець, по-вірменськи і ін. Вони відрізняються додаванням того чи іншого інгредієнта. Слово "табуле" з арабської означає "заправлений салат" . Розповідаю і показую, як приготувати салат "табуле" .
- Кускус - 1, 5 склянки
- Помідор - 4 штуки
- Петрушка, кріп, Braai, цибуля зелена - 1 пучок
- Часник - За смаком
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Сіль, спеції - За смаком
Для приготування салату "табуле" нам необхідно взяти кус-кус. Закип'ятіть воду. Кус-кус залити окропом. Дати настоятися близько 5 хвилин. Кус razbuhnet. Накривати миску кришкою не треба.
Свіжі помідори нарізаємо невеликими шматочками. В ідеалі потрібно зняти шкірку з помідора, але я рекомендую цього не робити. Салат будемо перемішувати. Ніжний помідор перетвориться в кашу.
Подрібніть зелень. Для салату нам потрібна кінза, петрушка, зелена цибуля і можна трохи кропу ще додати.
Кус vpitaet води. Нарізану зелень і помідори викладіть в тарілку на кус-кус. Видавіть трохи часнику. Перемішайте. Зробіть заправку. Змішайте трохи рослинного масла, сіль, перець. Злегка збийте вилочкою. Заправте салат отриманої заправкою і знову перемішайте.
Подайте салат до столу, виклавши його в піалку або в глибоку миску.