Суширіто
(покроковий рецепт з фото)
Любіть і суші, і мексиканські бурітто? Ніяк не можете вибрати, що заязикати? А тим часом, вже давно є компроміс! Сушірітто - ось те, що потрібно!
Ще в 2008 році був придуманий цей гібрид суші і бурітто. Оболонка з рису і норі від суші, а начинка, гостра і м'ясна - від бурітто. Ситно, смачно і дуже навіть симпатично!
- Мал - 1 Склянка
- Вода - 1, 5 склянки
- Оцет рисовий - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Фарш яловичий - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Горошок зелений - 4 Ст. Ложки
- Квасоля консервована в с / соку - 4 Ст. Ложки
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Мексиканська суміш прянощів - 1 Ст. Ложка (сушений часник, паприка - звичайна і копчена, коричневий цукор, орегано, гострий перець)
- Сир - 6 Ст. Ложок
- Огірок свіжий - 1 штука
- Зелень - 1 пучок (цибуля, петрушка і кінза)
- Норі - 6 штук
Почніть з варіння рису. Промийте рис гарненько і опустіть в каструлю з відміряють окропом. Варіть на середньому вогні до вбирання води. Потім прокладете під кришку серветку і готуйте ще 5 хвилин на мінімальному нагріві. Дайте охолонути до теплого стану. Змішайте рисовий оцет із сіллю і цукром до повного розчинення. Влийте суміш у каструлю з рисом і стинають рухами силіконової лопатки перемішайте.
У сотейнику розігрійте масло і обсмажте дрібно нарізані цибулю і моркву до легкої позолоти.
Додайте фарш і смажте, помішуючи і розбиваючи грудочки, до розсипчастості.
Потім додайте томатну пасту, прогрейте. Додайте пару столових ложок води і тушкуйте хвилин 5. Додайте прянощі, сіль за смаком.
Додайте зелений горошок і консервовану квасолю. Перемішайте і остудіть.
Разложите лист нори на коврике. Змочіть один край водою і приклейте до нього половинку ще одного листа норі - у сушірітто досить великий розмір. Вологими руками розкладіть шар рису, залишаючи приклеєну половинку чистої.
Зверху викладіть смужку фаршу з овочами.
Посередині фаршу викладіть смужкою сирний сир. З двох сторін покладіть нарізаний смужкою огірок, зверху посічену зелень.
Поверніть щільний рол, змочивши зовнішній край норі і приклеївши його до ролу.
Готові роли розріжте навскоси мокрим ножем, оберніть кожну половинку папером або серветкою і подавайте з соусами на ваш смак - вассабі або кетчуп.