Суп з брокколі з вершками
(покроковий рецепт з фото)
Простий рецепт супу з брокколі з вершками неодноразово виручав мене в тих випадках, коли було потрібно нагодувати категоричних противників будь-якої капусти. Він такий смачний, що навіть діти його їдять!
Для того, щоб приготувати цей смачний і красивий супчик, брокколі потрібно промити і розділити на суцвіття.
Цибуля, моркву і картоплю очистити.
Картоплю порізати невеликими кубиками, цибулю подрібнити будь-яким способом, моркву натерти на тертці.
Спасерувати цибулю і моркву в добре розігрітій сковороді з вершковим маслом. Краще використовувати сковороду з високими бортами, сотейник або каструлю з товстим дном, придатним для обсмажування.
Коли овочі стануть золотистими, викласти картоплю і брокколі, перемішати, залити окропом.
Посолити і варити під кришкою до повної готовності овочів. Кілька суцвіть брокколі вийняти шумівкою для подальшого прикраси супу.
Пюріровать вміст каструлі за допомогою блендера, ввести теплі вершки, перець, мускатний горіх і ще раз прогріти.
Подавати з сухариками або грінками, посипавши свіжою зеленню і прикрасивши вареними суцвіттями брокколі.
- Брокколі - 0, 5 кілограма
- Картопля - 2-3 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Вершки - 1 Склянка
- Сіль - За смаком
- Перець духмяний мелений - За смаком
- Мускатний горіх - За смаком
- Свіжа зелень - 2-3 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
Цибуля, моркву і картоплю очистити.
Картоплю порізати невеликими кубиками, цибулю подрібнити будь-яким способом, моркву натерти на тертці.
Спасерувати цибулю і моркву в добре розігрітій сковороді з вершковим маслом. Краще використовувати сковороду з високими бортами, сотейник або каструлю з товстим дном, придатним для обсмажування.
Коли овочі стануть золотистими, викласти картоплю і брокколі, перемішати, залити окропом.
Посолити і варити під кришкою до повної готовності овочів. Кілька суцвіть брокколі вийняти шумівкою для подальшого прикраси супу.
Пюріровать вміст каструлі за допомогою блендера, ввести теплі вершки, перець, мускатний горіх і ще раз прогріти.
Подавати з сухариками або грінками, посипавши свіжою зеленню і прикрасивши вареними суцвіттями брокколі.