Брокколі з вершками
(покроковий рецепт з фото)
Один з найсмачніших, корисних і недооцінених овочів це брокколі. Чому б не спробувати приготувати цей овоч? Ну а почати я раджу з прекрасного страви - брокколі з вершками.
Як часто ви їсте брокколі? Якщо ваша відповідь - раз на тиждень, то я можу вас привітати! адже брокколі - незамінне джерело вітамінів груп А, З, і B, а також сульфорафана. Саме тому брокколі - одне з кращих профілактичних засобів проти раку. Ну а крім того, брокколі містить дуже мало калорій, і тому допоможе вам стежити за фігурою. Ну що, надихнулися? І це я ще не згадала смак цього овочу Сьогодні я поділюся з вами простим рецептом брокколі з вершками. Читайте рецепт брокколі з вершками з фото!
- Брокколі - 500 грам
- Вершки - 200 мілілітрів
- Сир твердих сортів - 100 грам
- Яйця - 2 штуки
- Мелений мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
- Сіль, перець - - За смаком
Брокколі розберіть на суцвіття і промийте проточною водою.
Потім покладіть суцвіття в киплячу підсолену воду і варіть рівно 3 хвилини на повільному вогні.
Відкиньте брокколі на друшляк, а потім перекладіть в ємність для запікання.
Твердий сир натріть на дрібній тертці.
Яйця збийте в глибокій мисці.
Змішайте яйця, вершки, щіпку солі, спеції, тертий мускатний горіх і третина натертого сиру. Добре перемішайте до утворення однорідної маси.
Залийте брокколі яєчною масою, акуратно перемішайте ложкою.
Посипте брокколі сиром, що залишився і відправте в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте 25-30 хвилин.
Брокколі з вершками готова! Смачного!