Судак запечений
(покроковий рецепт з фото)
Судак - чудова риба з білим і щільним м'ясом. Я розповім, як приготувати судака запеченого. Готувати будемо в духовці. Спробувавши рибку за цим рецептом, ви більше не захочете смажити рибу.
Запечена судак виходить соковитим, але з хрусткою скоринкою. Подавати таку рибу можна з овочами: обсмажена морква, помідори і баклажани, це одне з найкращих поєднань. Якщо хочете більш ситна вечеря, то ідеальне поєднання буде з запеченою картоплею.
- Філе судака - 1 кілограм
- Зелень - 1 пучок (для прикраси)
- Молоко - 1/4 склянки
- Подрібнені картопляні чіпси - 1 Склянка
- Пармезан - 1/4 склянки
- Сушений чебрець - 1/4 Ст. Ложки
- Сухі хлібні крихти - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
1
Філе помийте і обсушіть паперовим рушником. Поріжте на порційні шматки.
2
Змішайте чіпси, хлібні крихти, сухий чебрець і сир в глибокій піалі, щоб було зручно обсипати нашу рибку.
3
Кожен шматок риби опустіть в молоко, рясно змастіть приготованою паніруванням і покладіть на деко. Зверху полийте розтопленим вершковим маслом.
4
Випікати судак потрібно в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці 15-20 хвилин. При подачі прикрасити лимоном і зеленню.