Рецепт Судак, запечений цілком фото

Судак, запечений цілком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Судак
Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Страви у фользі, Страви цілком

Судак - це по-справжньому царська риба, яка водиться в прісноводних водоймах. Вона є хижаком і відноситься до сімейства окуневих. Має великий розмір, тому її прийнято запікати цілком.

У даного гарячої страви зберігається соковитість, а м'якоть отримує приголомшливий аромат. А ще в рибі мало кісток і багато м'яса. Як гарнір можна подати картоплю або тушковані овочі. Але для початку вивчіть, як приготувати судака, запеченого цілком у фользі разом з морквою і цибулею.

  • Судак великий - 1, 5-2 кілограма
  • Ріпчаста цибуля - 1-2 штук
  • Морква - 1-2 штук
  • Перець чорний горошком - 7-8 штук
  • Чебрець - 7-8 штук (гілочки)
  • Вершкове масло - 60 грам
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
судак, запечений цілком - фото крок 1
Рибу випатрати, видаліть плавники і зябра. Промийте тушку, а потім натріть її сіллю і перцем.
судак, запечений цілком - фото крок 2
Деко застеліть фольгою. Збризніть її рослинним маслом. Лук наріжте півкільцями, а морква - кубиками. Покладіть овочі на деко.
судак, запечений цілком - фото крок 3
На овочі викладіть судака. Розкладіть по периметру перець горошком і чебрець.
судак, запечений цілком - фото крок 4
На рибу укладіть шматочки вершкового масла. Фольгою загорніть тушку, щоб не залишилося отворів.
судак, запечений цілком - фото крок 5
Запікайте судака протягом 40-60 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Подавайте блюдо з лимоном і зеленню. Смачного!

Схожі рецепти