Судак, запечений цілком
(покроковий рецепт з фото)
Судак - це по-справжньому царська риба, яка водиться в прісноводних водоймах. Вона є хижаком і відноситься до сімейства окуневих. Має великий розмір, тому її прийнято запікати цілком.
У даного гарячої страви зберігається соковитість, а м'якоть отримує приголомшливий аромат. А ще в рибі мало кісток і багато м'яса. Як гарнір можна подати картоплю або тушковані овочі. Але для початку вивчіть, як приготувати судака, запеченого цілком у фользі разом з морквою і цибулею.
- Судак великий - 1, 5-2 кілограма
- Ріпчаста цибуля - 1-2 штук
- Морква - 1-2 штук
- Перець чорний горошком - 7-8 штук
- Чебрець - 7-8 штук (гілочки)
- Вершкове масло - 60 грам
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Рибу випатрати, видаліть плавники і зябра. Промийте тушку, а потім натріть її сіллю і перцем.
Деко застеліть фольгою. Збризніть її рослинним маслом. Лук наріжте півкільцями, а морква - кубиками. Покладіть овочі на деко.
На овочі викладіть судака. Розкладіть по периметру перець горошком і чебрець.
На рибу укладіть шматочки вершкового масла. Фольгою загорніть тушку, щоб не залишилося отворів.
Запікайте судака протягом 40-60 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Подавайте блюдо з лимоном і зеленню. Смачного!