Фазан, запечений цілком
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам пощастило впіймати на полюванні фазана або ж просто є місце, де його можна придбати, то слід знати, що готувати фазана краще цілком. Будь-яка дичину просто створена для запікання.
Щоб дізнатися, як приготувати фазана, запеченого цілком, досить просто прочитати цей покроковий рецепт. У ньому докладно викладено, як зробити це блюдо ароматним, смачним і ситним. М'ясо дичини чудово гармоніює з гарніром з картоплі, а подавати його краще зі свіжими овочами та зеленню.
- Тушка фазана - 1 штука
- Картопля - 500 грам
- Свиняча нутряного жирова сітка - 100-200 грам
- Біле сухе вино - 100 мілілітрів
- Майонез - 2-3 Ст. Ложок
- Соєвий соус - 2-3 Ст. Ложок
- Оливкова олія - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль, перець чорний мелений, розмарин - За смаком
У миску з високими бортиками покладіть майонез, влийте рослинне масло, соєвий соус, поперчіть і покладіть листочки розмарину. Все ретельно перемішайте. Тушку фазана вимийте і висушіть паперовими рушниками. Гарненько натріть її вийшов маринадом і залиште тушку в ньому на пару годин в холодильнику. Періодично заглядайте в холодильник і поливайте тушку маринадом, перевертаючи її з одного боку на іншу.
Коли тушка фазана гарненько промаринуется, оберніть її в декілька шарів в свинячу нутряного жирову сітку.
Картопля вимийте і очистіть від шкірки. Наріжте його часточками і викладіть в маринад, який у вас залишився від фазана. Гарненько все перемішайте.
Візьміть форму для запікання, в якій ви будете готувати страву. Краще, щоб вона була з антипригарним покриттям. Викладіть в неї картоплю і присолите. На картопля покладіть тушку фазана, зверху щедро полийте залишками маринаду.
Духовку розігрійте до ста вісімдесяти градусів. Поставте в неї форму з фазаном і картоплею. Випікайте півтори години, періодично перевертаючи фазана з одного боку на іншу, помішуючи картопля і поливаючи інгредієнти виділився жирком.