Рецепт Осетер, запечений в духовці цілком фото

Осетер, запечений в духовці цілком
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Осетинська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Молочні продукти, Фрукти, Зелень, Осетер
Дієтичне харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Ця смачна делікатесна риба практично без кісток виходить дуже ніжною і смачною, якщо запекти її в духовці. Приготувати осетра не так і складно, а вже за допомогою цього рецепта так і зовсім легко.

Осетра цілком найкраще запікати до свята, щоб і ви, і ваші гості насолодилися смаком цієї делікатесної риби, коли вона прямо з печі. У цій рибі порівняно мало кісток, готується вона легко і виходить соковитою і смачною. А як приготувати осетра, запеченого в духовці цілком, вам розповість і покаже цей рецепт

  • Осетер - 2-2, 5 кілограма
  • Лимон - 1 штука
  • Часник - 2 штуки
  • Вино біле сухе - 200 мілілітрів
  • Розмарин - 1 пучок
  • Чебрець - 1 пучок
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Перець чорний мелений - 1/2 чайних ложки
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
осетер, запечений в духовці цілком - фото крок 1
Випотрошеного осетра ретельно помиємо і обсушимо. І натираємо і зовні, і всередині сумішшю солі і чорного перцю. У черевце закладаємо розрізаний на часточки лимон, одну головку часнику, розрізану навпіл, трави і половину масла, нарізаного на шматочки. Накриємо і відправимо в холодне місце на ніч.
осетер, запечений в духовці цілком - фото крок 2
На наступний день масло, що залишилося викладемо шматочками на рибу, на деко наливаємо вино, викладаємо розрізану головку часнику і гілочки розмарину і чебрецю. На вільне місце можна поставити запікатися картопля. На фото фіолетовий картопля.
осетер, запечений в духовці цілком - фото крок 3
І відправляємо осетра в розігріту до 180 градусів духовку на годину. Через 40 хвилин перевертаємо рибу, щоб вона запеклася з усіх боків рівномірно.
осетер, запечений в духовці цілком - фото крок 4
Якщо у вас є велике блюдо, осетра можна подати до столу цілим і нарізати при гостях. А краще розрізати на деку і подавати з картоплею і салатом.

Схожі рецепти