Осетер, запечений в духовці цілком
(покроковий рецепт з фото)
Ця смачна делікатесна риба практично без кісток виходить дуже ніжною і смачною, якщо запекти її в духовці. Приготувати осетра не так і складно, а вже за допомогою цього рецепта так і зовсім легко.
Осетра цілком найкраще запікати до свята, щоб і ви, і ваші гості насолодилися смаком цієї делікатесної риби, коли вона прямо з печі. У цій рибі порівняно мало кісток, готується вона легко і виходить соковитою і смачною. А як приготувати осетра, запеченого в духовці цілком, вам розповість і покаже цей рецепт
- Осетер - 2-2, 5 кілограма
- Лимон - 1 штука
- Часник - 2 штуки
- Вино біле сухе - 200 мілілітрів
- Розмарин - 1 пучок
- Чебрець - 1 пучок
- Вершкове масло - 100 грам
- Перець чорний мелений - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
Випотрошеного осетра ретельно помиємо і обсушимо. І натираємо і зовні, і всередині сумішшю солі і чорного перцю. У черевце закладаємо розрізаний на часточки лимон, одну головку часнику, розрізану навпіл, трави і половину масла, нарізаного на шматочки. Накриємо і відправимо в холодне місце на ніч.
На наступний день масло, що залишилося викладемо шматочками на рибу, на деко наливаємо вино, викладаємо розрізану головку часнику і гілочки розмарину і чебрецю. На вільне місце можна поставити запікатися картопля. На фото фіолетовий картопля.
І відправляємо осетра в розігріту до 180 градусів духовку на годину. Через 40 хвилин перевертаємо рибу, щоб вона запеклася з усіх боків рівномірно.
Якщо у вас є велике блюдо, осетра можна подати до столу цілим і нарізати при гостях. А краще розрізати на деку і подавати з картоплею і салатом.