Осетер в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Найніжнішою і смачною є риба, яка відноситься до сімейства осетрових. У запеченому вигляді риба набуває тонкий смак, і лимон, м'ята і трохи білого вина чудово доповнюють блюдо.
Як приготувати осетра в духовці, щоб він прикрасив ваш святковий стіл? Для цього вам знадобиться гарний настрій і кулінарне натхнення. Готувати рибу нескладно, головне її не пересушити в духовці. Запечена осетер відмінно поєднується з зеленими салатами, які ви можете приготувати в додаток.
- Осетрина - 2 кілограма (тільки свіжа риба)
- Лимон - 2 штуки
- Масло рослинне - 4-5 Ст. Ложок
- М'ята - 1 пучок
- Біле сухе вино - 1 Склянка
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком (чорний, червоний і рожевий)
- Спеції - За смаком (імбир, мускатний горіх)
1. Спочатку промийте осетрину під холодною водою і висушіть її за допомогою паперового рушника.
2. Натріть рибу сіллю, залишивши на кілька хвилин (10-15). Потім промийте під холодною водою і знову висушіть.
3. Тепер вам необхідно гарненько натерти осетра рослинним маслом і сумішшю спецій. Залиште його на кілька хвилин (7-10), щоб він просочився.
4. Нагрійте за цей час духовку до 180 градусів.
5. Візьміть лимони, наріжте їх невеликими шматочками. Додайте туди подрібнену м'яту. Гарненько перемішайте.
6. Тепер вам потрібно суміш лимонів і м'яти викласти в черевце рибки, акуратно зашейте. Потім додайте склянку улюбленого білого вина в піддон. Закрийте фольгою.
7. Надішліть в духовку на 30 хвилин. Потім необхідно фольгу відкрити і збільшити температуру до 250 градусів. Полийте соком. Тримайте нашу рибку в духовці ще 10 хвилин, щоб з'явилася хрустка скоринка.
8. Готовий осетер дістаньте з духовки. Наріжте на акуратні шматочки і викладіть на тарілку, прикрасивши зеленню. Завдяки спецій осетер набуває особливого смаку, а свіжості йому надає композиція лимонів і м'яти.
9. Приготуйте трав'яний салат (знадобиться рукола, авокадо, radicis, лимонний сік, бальзамик, оливкова олія, кунжут) і приступайте до трапези. Приємного всім апетиту!