Осетер в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Найніжнішою і смачною є риба, яка відноситься до сімейства осетрових. У запеченому вигляді риба набуває тонкий смак, і лимон, м'ята і трохи білого вина чудово доповнюють блюдо.
Як приготувати осетра в духовці, щоб він прикрасив ваш святковий стіл? Для цього вам знадобиться гарний настрій і кулінарне натхнення. Готувати рибу нескладно, головне її не пересушити в духовці. Запечена осетер відмінно поєднується з зеленими салатами, які ви можете приготувати в додаток.
- Осетрина - 2 кілограма (тільки свіжа риба)
- Лимон - 2 штуки
- Масло рослинне - 4-5 Ст. Ложок
- М'ята - 1 пучок
- Біле сухе вино - 1 Склянка
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком (чорний, червоний і рожевий)
- Спеції - За смаком (імбир, мускатний горіх)
![осетер в духовці - фото крок 1](https://kuhari.com.ua/img/osetr_v_duhovke-395662.webp)
1. Спочатку промийте осетрину під холодною водою і висушіть її за допомогою паперового рушника.
![осетер в духовці - фото крок 2](https://kuhari.com.ua/img/osetr_v_duhovke-395664.webp)
2. Натріть рибу сіллю, залишивши на кілька хвилин (10-15). Потім промийте під холодною водою і знову висушіть.
![осетер в духовці - фото крок 3](https://kuhari.com.ua/img/osetr_v_duhovke-395665.webp)
3. Тепер вам необхідно гарненько натерти осетра рослинним маслом і сумішшю спецій. Залиште його на кілька хвилин (7-10), щоб він просочився.
![осетер в духовці - фото крок 4](https://kuhari.com.ua/img/osetr_v_duhovke-395666.webp)
4. Нагрійте за цей час духовку до 180 градусів.
![осетер в духовці - фото крок 5](https://kuhari.com.ua/img/osetr_v_duhovke-395667.webp)
5. Візьміть лимони, наріжте їх невеликими шматочками. Додайте туди подрібнену м'яту. Гарненько перемішайте.
![осетер в духовці - фото крок 6](https://kuhari.com.ua/img/osetr_v_duhovke-395668.webp)
6. Тепер вам потрібно суміш лимонів і м'яти викласти в черевце рибки, акуратно зашейте. Потім додайте склянку улюбленого білого вина в піддон. Закрийте фольгою.
![осетер в духовці - фото крок 7](https://kuhari.com.ua/img/osetr_v_duhovke-395669.webp)
7. Надішліть в духовку на 30 хвилин. Потім необхідно фольгу відкрити і збільшити температуру до 250 градусів. Полийте соком. Тримайте нашу рибку в духовці ще 10 хвилин, щоб з'явилася хрустка скоринка.
![осетер в духовці - фото крок 8](https://kuhari.com.ua/img/osetr_v_duhovke-395672.webp)
8. Готовий осетер дістаньте з духовки. Наріжте на акуратні шматочки і викладіть на тарілку, прикрасивши зеленню. Завдяки спецій осетер набуває особливого смаку, а свіжості йому надає композиція лимонів і м'яти.
![осетер в духовці - фото крок 9](https://kuhari.com.ua/img/osetr_v_duhovke-395675.webp)
9. Приготуйте трав'яний салат (знадобиться рукола, авокадо, radicis, лимонний сік, бальзамик, оливкова олія, кунжут) і приступайте до трапези. Приємного всім апетиту!