Рецепт Осетер в духовці фото

Осетер в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Осетинська кухня
Риба та морепродукти , Фрукти , Зелень , Горіхи , Осетер
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Найніжнішою і смачною є риба, яка відноситься до сімейства осетрових. У запеченому вигляді риба набуває тонкий смак, і лимон, м'ята і трохи білого вина чудово доповнюють блюдо.

Опис приготування:

Як приготувати осетра в духовці, щоб він прикрасив ваш святковий стіл? Для цього вам знадобиться гарний настрій і кулінарне натхнення. Готувати рибу нескладно, головне її не пересушити в духовці. Запечена осетер відмінно поєднується з зеленими салатами, які ви можете приготувати в додаток.

  • Осетрина - 2 кілограма (тільки свіжа риба)
  • Лимон - 2 штуки
  • Масло рослинне - 4-5 Ст. Ложок
  • М'ята - 1 пучок
  • Біле сухе вино - 1 Склянка
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком (чорний, червоний і рожевий)
  • Спеції - За смаком (імбир, мускатний горіх)
осетер в духовці - фото крок 1
1. Спочатку промийте осетрину під холодною водою і висушіть її за допомогою паперового рушника.
осетер в духовці - фото крок 2
2. Натріть рибу сіллю, залишивши на кілька хвилин (10-15). Потім промийте під холодною водою і знову висушіть.
осетер в духовці - фото крок 3
3. Тепер вам необхідно гарненько натерти осетра рослинним маслом і сумішшю спецій. Залиште його на кілька хвилин (7-10), щоб він просочився.
осетер в духовці - фото крок 4
4. Нагрійте за цей час духовку до 180 градусів.
осетер в духовці - фото крок 5
5. Візьміть лимони, наріжте їх невеликими шматочками. Додайте туди подрібнену м'яту. Гарненько перемішайте.
осетер в духовці - фото крок 6
6. Тепер вам потрібно суміш лимонів і м'яти викласти в черевце рибки, акуратно зашейте. Потім додайте склянку улюбленого білого вина в піддон. Закрийте фольгою.
осетер в духовці - фото крок 7
7. Надішліть в духовку на 30 хвилин. Потім необхідно фольгу відкрити і збільшити температуру до 250 градусів. Полийте соком. Тримайте нашу рибку в духовці ще 10 хвилин, щоб з'явилася хрустка скоринка.
осетер в духовці - фото крок 8
8. Готовий осетер дістаньте з духовки. Наріжте на акуратні шматочки і викладіть на тарілку, прикрасивши зеленню. Завдяки спецій осетер набуває особливого смаку, а свіжості йому надає композиція лимонів і м'яти.
осетер в духовці - фото крок 9
9. Приготуйте трав'яний салат (знадобиться рукола, авокадо, radicis, лимонний сік, бальзамик, оливкова олія, кунжут) і приступайте до трапези. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти