Фарширований осетер
(покроковий рецепт з фото)
На обід, На вечерю, На святковий стіл, День народження, Святковий обід, Новий рік, Ювілей, Різдво, Весілля
У вас виявився цілий осетер, і ви не знаєте що з ним робити? Тоді пропоную дуже простий рецепт фаршированого осетра. Фарширований осетер - ефектне блюдо для вашого святкового столу!
Рецепт приготування фаршированого осетра я знайшла в інтернеті і по початку трохи переживала - вийде або не вийде. Але все вийшло чудово - всі домашні були задоволені! Дуже важливо не скупитися на спеції, рясно солити і перчити начинку, додавати якомога більше пряний спецій і зелені. Не зайвим буде приготувати білий соус до осетрові, який можна приготувати з вершків і білого вина. Бажаю удачі!
- Осетер - 1 штука(1-1, 5 кг)
- Морква - 1-2 штук
- Цибуля - 1-2 штук
- Картопля - 5-6 штук
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 2 чайних ложки
- Зелена цибуля - 2-4 штук (перишков )
- Оливкова олія - - За смаком
- Спеції, сіль, перець - - За смаком
- Кріп - - За смаком
Спочатку приготуємо начинку. Для цього наріжемо дрібно цибулю, натремо моркву. Зробимо в сковорідці зажарку на оливковій олії.
В цей же час відваримо картопля. Потім розімніть його, додавши яйце, борошно і дрібно нарізану зелену цибулю. Начинку з картоплею обов'язково остудити.
Потім в зручну посуд викладаємо солями: спочатку картопляну начинку, далі зажарку і останнім дрібно нарізаний кріп.
Далі обробляємо осетра. На початку гарненько його промиємо під проточною водою, потім від голоду разрежем черевце і акуратно очистимо рибу від потрухів. Ще раз добре промиємо рибу.
Середина риби посолити і поперчити, а потім зафаршіруем.
Розігріваємо духовку до 200 градусів і викладаємо рибу на деко, застеляли фольгою. У розігріту духовку відправляємо запікатися рибу, накриту фольгою на 20-25 хвилин, потім фальгу знімаємо і випікаємо ще близько 30 хвилин.
Потім викладаємо готового осетра на велике блюдо і прикрашаємо його. Смачного!