Осетер в фользі
(покроковий рецепт з фото)
За старих часів осетер належав до числа дорогий і благородної риби, страви з якої прикрашали столи знаті. А ось у наш час осетра може приготувати будь-яка господиня і влаштувати справжній бенкет на весь світ.
Насправді не дарма раніше так цінували осетра, адже ця риба дійсно має приголомшливий благородний смак. Благо в наш час коштує вона не так вже й багато, тому кожен з нас може її покуштувати, а ось як приготувати осетра в фользі, я вам зараз розповім. Складного тут нічого немає, тому будь-яка господиня з легкістю впорається з цим завданням. До речі, якщо рибку трохи прикрасити, вона буде чудово виглядати на будь-якому святковому столі. Загалом, цей простий рецепт осетра в фользі дозволить вам без особливих клопотів приготувати чудове блюдо, так що не втрачайте часу і приступайте до справи.
- Осетер - 2 кілограма
- Лимон - 1 штука
- Зелень свіжа - 70-80 грам (кріп, петрушка, Зелена цибуля)
- Майонез - 100-150 грам
- Масло оливкове - 2-3 Ст. Ложок
- Спеції - За смаком (перець чорний мелений, приправа для риби)
- Сіль - За смаком
Для початку нам необхідно підготувати рибу, для цього осетра слід випатрати, видалити з нього зябра і візігу. Після цього ретельно промиваємо рибу під проточною водою, висушуємо її і натираємо сіллю і спеціями.
Свіжу зелень подрібнюємо, додаємо до неї трохи майонезу і отриманою сумішшю фаршируємо осетра, закріплюємо черевце риби зубочистками. Перекладаємо осетра на лист фольги черевцем вниз, далі робимо не дуже глибокі надсечкі на спині і вставляємо в них половинки часточок лимона. Поливаємо осетра оливковою олією, скроплюємо соком від останків лимона і дуже ретельно загортаємо рибу в фольгу.
Запікаємо осетра в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 20-30 (в залежності від розміру риби). Після закінчення часу осетра акуратно витягаємо з духовки, розгортаємо фольгу і перекладаємо рибу на блюдо. Робимо на спині візерунок з майонезу, прикрашаємо все свіжими овочами і подаємо блюдо до столу. Приємного всім апетиту!