Копчений осетер
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-5
Час приготування: 19 г. 0 хв.
Якщо у вас є осетер, то з нього можна приготувати відразу кілька блюд.Часть риби можна залишити на вуха, а іншу частину закоптити. Цей процес можна зробити на домашній кухні.
Опис приготування:
Приготувати осетрину гарячого копчення можна на будь-який святковий стіл. У домашніх умовах це робиться дуже легко (навіть не знадобиться професійна коптильня): відразу риба маринується, після чого коптиться на решітці прямо на звичайній домашній кухні.
- Осетер - 1 штук
- Спеції та сіль - За смаком
- Лимон - 1 штук
1. Осетер - риба неймовірно смачна і, якщо такий подаруночок виявиться на вашій кухні, розділіть його на частини і приготуйте не одне блюдо. Я голову і хвіст залишила на вуха, а серединку вирішила закоптити гарячим способом.
2. Готуємо маринад: підігріваємо воду і додаємо спеції, сіль.
3. Зі спецій я рекомендую додати суміш перців, сіль і сушений кріп. Також я додаю сік лимона.
4. Відправляємо в маринад великі шматочки нашої риби і залишаємо на ніч в холодильнику.
5. Дно казана потрібно вистелити фольгою і викласти тріски. Рибу обсушити паперовим рушником.
6. Зверху ставимо решітку і на неї викладаємо нашу рибу і закриваємо кришкою. Коптимо її один годину.
7. Відкриваємо кришку тільки після того як риба буде готова.
8. Коли риба трохи охолоне, нарізаємо її і подаємо до столу. Можна разом з нарізаним лимоном.