Рецепт Осетер, запечений в духовці фото

Осетер, запечений в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Осетер
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Страви у фользі
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 2 г. 15 хв.

Осетер - дуже цінна і смачна риба. Її по праву можна назвати царської. Пропонуємо ефектний і простий спосіб, як приготувати осетра, запеченого в духовці. Рибка виходить неймовірно соковитою і ніжною.

Опис приготування:

Існує багато рецептів приготування осетра, цілком, шматочками, з овочами і без, в тесті або фарширований. Рибу можна подавати до святкового столу, вона відмінно поєднується з будь-якими видами гарнірів, з салатами і овочами, а також її можна подавати з соусом і без нього. Обов'язково спробуйте такий рецепт, якщо така рибка з'явиться у вас вдома.

  • Осетер - 1 штука
  • Сіль і чорний мелений перець - За смаком
  • Лимон - 1 штука
  • Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
осетер, запечений в духовці - фото крок 1
1. Перш за все рибку чистимо і моєму, для цього акуратно гострим ножем розрізаємо черево і вичищаємо нутрощі, потім гарненько промиваємо.
осетер, запечений в духовці - фото крок 2
2. Рясно солимо рибу всередині і зовні, залишаємо на 5-7 хвилин, після чого промиваємо її і витираємо паперовим рушником. Потім знову солимо і перчимо до смаку, розстеляємо фольгу і укладаємо нашу рибку, зверху скроплюємо оливковою олією і лимонним соком, щільно загортаємо рибу в фольгу, щоб все соки залишилися всередині.
осетер, запечений в духовці - фото крок 3
3. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин, потім дістаємо рибу, розгортаємо фольгу і знову скроплюємо оливковою олією, відправляємо запікатися ще на 15 хвилин. Через покладений час вимикаємо духовку, але риби не дістаємо, а залишаємо на 20 хвилин.
осетер, запечений в духовці - фото крок 4
4. Готову рибку гарячої розрізаємо на шматочки, подаємо на салатному аркуші. Смачного!

Схожі рецепти