Осетер, запечений в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Осетер - дуже цінна і смачна риба. Її по праву можна назвати царської. Пропонуємо ефектний і простий спосіб, як приготувати осетра, запеченого в духовці. Рибка виходить неймовірно соковитою і ніжною.
Існує багато рецептів приготування осетра, цілком, шматочками, з овочами і без, в тесті або фарширований. Рибу можна подавати до святкового столу, вона відмінно поєднується з будь-якими видами гарнірів, з салатами і овочами, а також її можна подавати з соусом і без нього. Обов'язково спробуйте такий рецепт, якщо така рибка з'явиться у вас вдома.
- Осетер - 1 штука
- Сіль і чорний мелений перець - За смаком
- Лимон - 1 штука
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
1. Перш за все рибку чистимо і моєму, для цього акуратно гострим ножем розрізаємо черево і вичищаємо нутрощі, потім гарненько промиваємо.
2. Рясно солимо рибу всередині і зовні, залишаємо на 5-7 хвилин, після чого промиваємо її і витираємо паперовим рушником. Потім знову солимо і перчимо до смаку, розстеляємо фольгу і укладаємо нашу рибку, зверху скроплюємо оливковою олією і лимонним соком, щільно загортаємо рибу в фольгу, щоб все соки залишилися всередині.
3. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин, потім дістаємо рибу, розгортаємо фольгу і знову скроплюємо оливковою олією, відправляємо запікатися ще на 15 хвилин. Через покладений час вимикаємо духовку, але риби не дістаємо, а залишаємо на 20 хвилин.
4. Готову рибку гарячої розрізаємо на шматочки, подаємо на салатному аркуші. Смачного!