Півень, запечений в духовці цілком
(покроковий рецепт з фото)
Просто і швидко пропоную вам запекти півня з мінімумом спецій і без жодних начинок. Такий рецепт напевно припаде до смаку всім любителям нескладних страв без зайвого клопоту. Дивіться рецепт!
Ця ідея, як приготувати півня, запеченого в духовці цілком, прекрасно підійде для зайнятих господинь. Для аромату під час запікання рекомендую додати в форму пряні трави. Що стосується бульйону, то можна використовувати як курячий, так і овочевий. А при бажанні додати в бульйон можна також біле сухе вино.
- Півень - 1 штука
- Бульйон - 1 літр
- Ароматні трави - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
1. Вимийте птицю, обсушити її і натріть сумішшю солі і перцю. Зауважте щільною ниткою, щоб форма добре трималася. Викладіть в жароміцний деко, змащений олією. Додайте ароматні трави і склянку бульйону. Можна додати 1-2 цибулини. Надішліть в розігріту до 160 градусів духовку.
2. Поки запікається півень, а це близько 3-4 годин, можна на гарнір запекти овочі, посоливши їх і полив рослинним маслом.
4. У процесі запікання поливайте птицю бульйоном і соком, який буде витоплюється. В останні 20 хвилин збільште температуру і підрум'яньте корочку.
5. Ось і весь секрет, як запекти півня. Перед подачею накрийте деко фольгою і залиште хвилин на 30 настоятися. А після наріжте порційними шматочками - і можна подавати до столу.