Півень, запечений в духовці в рукаві
(покроковий рецепт з фото)
Як різноманітності на обід, вечерю або навіть на святковий стіл хочу запропонувати вам запекти півня. Пікантний маринад чудово підкреслює смак птиці, так що вийде дуже смачно!
Хочу поділитися з вами цікавою і зовсім нескладної ідеєю, як приготувати півня, запеченого в духовці в рукаві з яблучками. Замаринувати його краще на ніч, щоб він як слід просочився смаками і ароматами. Крім яблук, можна використовувати також овочі, наприклад, теж буде дуже смачно.
- Півень - 1 штука
- Яблуко - 2 штуки
- Крем - 4 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 2-3 Ст. Ложок
- Спеції - За смаком (сіль, перець, паприка, мускатний горіх і т.Д. )
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сік лимона - 3-4 чайних ложок
- Мед - 1 Склянка
1. Насамперед вимийте як слід півня, обсушити його. У глибокій мисці з'єднайте пропущений через прес часник, мідь, сметану, сік лимона, соєвий соус і все спеції, які вам до душі.
2. Ретельно перемішайте всі до однорідності.
3. Змастіть птицю з усіх боків маринадом.
4. Загорніть півня в плівку, приберіть його в холодильник. Залиште на 3-4 години або на ніч.
5. Яблука вимийте і висушіть, видаліть у них серцевину. Наріжте фрукти великими часточками.
6. Викладіть всередину птиці досить щільно.
7. Залишилося тільки трохи змастити півня рослинним маслом і викладіть в рукав. Щільно зав'яжіть краю, відправте його в розігріту до 200 градусів духовку на годинку. Після приберіть температуру до 180 градусів і запікайте ще хвилин 20. А далі можете акуратно розрізати рукав і підрум'янити птицю.