Півень, запечений в духовці у фользі
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю, що зробити з півнем? Я пропоную вам взяти на замітку цей нескладний рецепт його запікання з овочами. Дуже класний варіант основного блюда для щоденного або святкового меню.
Перед вами пікантний і апетитний варіант, як приготувати півня, запеченого в духовці у фользі. Маринад на основі білого вина чудово підходить до птаха, так що рекомендую взяти його на озброєння. Що стосується начинки, то тут ви можете експериментувати: це можуть бути не тільки смажені овочі з грибами, але і яблука, наприклад, або, може, гречана крупа.
- Півень - 1 штука
- Цибулина - 4 штуки(3 в начинку, 1 в маринад)
- Морква - 1-2 штук
- Гриби сушені - 100 грам
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Біле сухе вино - 750 мілілітрів
- Оцет - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Лавровий лист - 2 штуки
1. Для початку потрібно приготувати маринад. З'єднайте вино і оцет. Додати сіль, додайте спеції за смаком, лавровий лист для аромату. Наріжте цибулину, додайте її в мисочку.
2. Птицю вимийте, обсушити трохи і викладіть в маринад. Залиште годинок на 5-6, періодично перевертаючи півня і поливаючи його маринадом з усіх боків.
3. Слідом за півнем підготуйте гриби, залийте їх водою і залиште. Для начинки наріжте великими шматочками цибулю, викладіть його на сковороду з рослинним маслом.
4. Моркву очистіть і натріть на тертці. Додайте на сковороду до цибулі і смажте ще хвилин 5 на середньому вогні, помішуючи. Обсушити гриби, перекладіть їх до овочів, продовжуйте смажити. Посоліть і поперчіть начинку за смаком.
5. Зніміть начинку з вогню, трохи остудіть її. Птицю дістаньте з маринаду і акуратно нафаршіруйте овочами з грибами. Викладіть на лист фольги, змащений олією.
6. Щільно загорніть фольгу, викладіть півня у жароміцних форму. Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку години на 1.5-2 (в залежності від розміру).
7. Хв 20 до готовності розгорніть фольгу, щоб отримати більш апетитну і рум'яної скоринки.