Півень в духовці цілком
(покроковий рецепт з фото)
Півень, запечений під фруктовим соусом, виходить ніжним і ароматним, з хрусткою скоринкою. Ну, як таке блюдо не спробувати? ! Заходьте подивитися, як приготувати півня в духовці цілком.
Домашня птиця, приготована цілком у духовці, завжди стає головним блюдом святкового столу. Півень за цим рецептом виходить яскравим, з ароматної запеченої скоринкою і ніжним м'ясом. Раджу брати молоду птицю, 6-8 місяців, щоб скоротити час запікання. Приємних вам клопоту на кухні!
- Півень - 2 кілограма
- Соус ткемалі - 100 мілілітрів
- Апельсин - 1/2 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець духмяний мелений - 1 Чайна ложка
- Перець білий мелений - 1/2 чайних ложки
- Паприка сушена - 1 Ст. Ложка
Підготуйте інгредієнти.
При необхідності просушіть півня паперовими рушниками. Натріть птицю сумішшю солі і перцю. Залиште при кімнатній температурі на 30 хвилин.
З половини апельсина вичавіть сік з м'якоттю і змішайте з соусом ткемалі. Змастіть півня цим фруктовим соусом з усіх боків і всередині.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Зв'яжіть півню ніжки, закрийте їх і кінці крил фольгою, викладіть у форму для запікання. Форму краще застелити силіконовим килимком.
Запікайте в розігрітій духовці 30 хвилин, потім знизьте температуру до 180 градусів і запікайте птицю до готовності, приблизно близько 1-1, 5 годину. Під час запікання змастіть птицю пару раз фруктовим соусом.
Час запікання залежить від віку птиці і жорсткості м'яса. Щоб дізнатися, коли м'ясо готове, проткніть його зубочисткою. Якщо виділився сік прозорий, півень готовий. Трохи остудіть його і подавайте до столу.
Час запікання залежить від віку птиці і жорсткості м'яса. Щоб дізнатися, коли м'ясо готове, проткніть його зубочисткою. Якщо виділився сік прозорий, півень готовий. Трохи остудіть його і подавайте до столу.