Карась, запечений в рукаві в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Карась, запечений в духовці, це відмінне блюдо, яке підійде і тим, хто стежить за фігурою, і тим, хто любить смачно поїсти, і тим, хто не любить довго возитися з приготуванням їжі. Ідеально!
Для приготування це страви можна взяти одного карася вагою близько 1 кг, а можна використовувати і маленьких карасиків, яких чоловік приніс з риболовлі (так навіть смачніше! ). Карасів, запечених в рукаві в духовці, можна подавати з будь-яким гарніром, але я віддаю перевагу в якості гарніру використовувати ті овочі, з якими рибка і запікалася - це ідеальний варіант.
Отже, дивіться, як приготувати карася, запеченого в рукаві в духовці.
- Карасі - 500 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Сіль, перець - За смаком
- Спеції для риби - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Карасів очистіть від луски, видаліть нутрощі, плавники і зябра. Голови у маленьких карасиків можна не видаляти. Гарненько промийте рибку.
Лук поріжте півкільцями, а морква наріжте соломкою. Морква можна натерти на крупній тертці, але соломкою вона буде яскравіше відчуватися в готовій страві.
У рукав для запікання складіть половину цибулі, потім карасиків, а потім - решті цибулю і моркву. Присипте улюбленими спеціями для риби, посоліть і поперчіть за смаком. Зауважте краю рукава і відправте в духовку на 40 хвилин (температура - 180 градусів).
Для 10 хвилин до готовності рукав розрізати і потримайте в духовці, поки зверху блюдо красиво НЕ підсмажиться.
Карась, запечений в духовці, готовий. Подавайте гарячим і їжте із задоволенням!