Карась в духовці у фользі
(покроковий рецепт з фото)
Немає нічого смачнішого рибки запеченої цілком, а якщо начинити її цибулею і зеленню, то тут і говорити нема чого - просто пальчики оближеш. Неймовірно смачний рецепт приготування карася в фользі для вас!
Існує багато варіантів приготування карася, але цей рецепт приготування карася в духовці у фользі не тільки дуже простий, але в той же час розкриває всі смакові особливості це риби і робить її неймовірно м'якою і соковитою. Загалом, тут краще спробувати самому, словами не передати цей насичений смак і аромат, який розноситься по кухні. Тому, якщо найближчим часом у вас намічаються гості, то обов'язково скористайтеся цим рецептом, повірте мені, він дійсно заслуговує на те, щоб опинитися на святковому столі. Нижче я додаю докладний рецепт карася в духовці у фользі з фото.
- Карась - 2 штуки (великі)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Лимон - 2 часточки
- Кріп свіжий - - За смаком
- Масло рослинне - - За смаком
- Сіль - - За смаком
- Спеції - - За смаком
Для початку нам необхідно почистити рибу. Для цього позбавляємося від луски, виймаємо нутрощі і вирізаємо зябра, але залишаємо голову. Потім ретельно миємо рибу під холодною водою.
Зайву вологу видаляємо за допомогою серветок. Посипаємо карасів сіллю і спеціями, втираємо їх по всьому периметру риби і залишаємо на пів години просочитися.
Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями. На розігрітій сковороді обсмажуємо на олії до золотистого кольору.
Обсмажену цибулю змішуємо з нарізаними гілочками кропу і кладемо всередину кожного карася.
Майонез змішуємо з часником і обмазуємо цією сумішшю рибу з усіх боків.
На деко кладемо лист фольги і на нього рибу, прикрашаємо часточками лимона.
Загортаємо фольгу.
Те ж саме робимо і з другої рибою. Ставимо деко в розігріту до 180-200 градусів духовку на півгодини. Готову рибу прикрашаємо зеленню і овочами і подаємо до толу.