Фарширований карась по-Якутськ
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів рибки пропоную рецепт, як приготувати фаршированого карася по-Якутськ. Готується річкова риба досить просто, до того ж, вона не вимагає яких-небудь складних маніпуляцій.
Особливість цього рецепта полягає у виборі самої риби. Необхідно брати великого карася, не менше 0, 5 кілограма, так його зручніше буде фарширувати і подавати. Рибу необхідно очистити від нутрощів і ретельно промити, щоб гірка жовч не зіпсувала смак всього блюда. Для приготування нам знадобляться: карась, Мал, гриби, майонез, яйце, сіль і зелень, rafinirovannoe масло.
- Карась - 1 штука (близько 700 грамів)
- Гриби - 200 грам
- Яйце - 1 штука
- Мал - 100 грам
- Майонез - 150 грам
- Сіль - За смаком
- Зелень - 1 пучок
- Rafinirovannoe масло - За смаком
1. Рибку очищаємо від нутрощів і луски, промиваємо.
2. Ми залишаємо її на деякий час полежати, щоб стекла вода, після чого натираємо сіллю і залишаємо на півгодини. Після закінчення цього часу робимо по обидва боки хрестоподібні надрізи.
3. Гриби очищаємо, промиваємо та нарізаємо шматочками. Обсмажуємо їх на рафінованій олії до готовності.
4. Яйце відварюємо і нарізаємо кубиком, промиваємо і відварюємо рис, дрібно нарізаємо кріп. У мисці з'єднуємо рис, гриби, яйця, зелень і майонез, солимо і перчимо до смаку.
5. Рибу фаршируємо начинкою. Фольгу змащуємо рафінованою масло, щільно обертаємо нею рибу.
6. Перекладаємо на деко і ставимо її в розігрітий до 190 градусів духовку на півгодини.
7. Дістаємо рибу, відкриваємо фольгу, змащуємо рибу майонезом. Ставимо її в духовку ще хвилин на 7 для отримання золотистої скоринки. Їсти страву необхідно теплим.