Смажений карась
(покроковий рецепт з фото)
Хочу показати вам, як приготувати смаженого карася швидко і без особливих зусиль. Рибка виходить з апетитною і рум'яною скоринкою, а завдяки правильному приготуванню дрібні кісточки будуть невідчутні.
Карасиків готують самим різним способом: запікають і смажать, шматочками або цілком, в паніровці або в соусі. Ця рибка дуже поширена в нашій країні, тому купити свіжих карасів не важко. Готуються вони швидко і виходять соковитими. Подавати рибку можна зі сметанним, томатним або іншими соусами.
- Карасі - 1 кілограм
- Борошно пшеничне - 4 Ст. Ложки
- Соняшникова олія - 100 мілілітрів
- Сіль і перець - За смаком
1. Карасиків краще купувати однакових за розміром. Очищаємо їх від луски, розрізаємо і вилучаємо нутрощі, промиваємо рибу. По обидва боки риби робимо надрізи з відступом 1 сантиметр, видаляємо плавники.
2. Робимо паніровці: в миску насипаємо борошно, додаємо сіль і перець мелений. Рибу солимо і перчимо всередині і зовні, занурюємо її в паніровці з двох сторін.
3. Сковороду ставимо на вогонь, наливаємо соняшникову олію. На розпечену поверхню викладаємо рибу, смажимо з двох сторін до появи рум'яної скоринки (приблизно по 10 хвилин з кожного боку).
4. Готових карасиків викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир, після цього подаємо до столу. Виходить дуже смачно, смачного!