Карась смажений
(покроковий рецепт з фото)
Смажений карась по праву вважається одним з найсмачніших рибних страв. Можливо, у нього один недолік - це велика кількість кісточок. Але, цілком можливо, посмажити карасів таким чином, щоб кісточки практично не відчувалися.
Риба грає важливу роль в харчуванні людини, вона багата фосфором, кальцієм, йодом. Особливо корисна річкова риба. Тому обов'язково варто себе побалувати смаженими карасями. Як смажити карасів:
1. Ретельно очистити карасі від лушпиння і нутрощів, після чого промити. З метою позбавлення від кісточок, потрібно зробити поперечні надрізи на рибі, від хребта до самого черева. Скласти рибу в миску, посолити, можна, можливо, по бажанню, додати різні спеції. Добре перемішати і поставити карасів в холодильник на півгодини.
2. Сковорідку розігріти, додати рослинне масло (краще соняшникова). Тим часом, потрібно дістати з холодильника рибу і обваляти її в борошні.
3. Викласти карасів на дуже добре розігріту сковорідку, але не дуже щільно по відношенню один до одного, і смажити до золотистого кольору. Тільки після цього слід перевернути рибку на другу сторону і також обсмажити.
4. Готових, ароматних карасів розкласти на тарілці і подавати до столу.
Як видно, рецепт приготування смажених карасів зовсім не складний. А в підсумку вийде дуже смачна рибка, яку можна подати з картоплею, а можна їсти, як цілком самостійне і ситне блюдо.
Смачного!
- Карасі - 1 кілограм
- Сіль або спеції- 2 чайних ложки
- Борошно - 0, 5 склянки
- Рослинна олія - 0, 5 склянки
1. Ретельно очистити карасі від лушпиння і нутрощів, після чого промити. З метою позбавлення від кісточок, потрібно зробити поперечні надрізи на рибі, від хребта до самого черева. Скласти рибу в миску, посолити, можна, можливо, по бажанню, додати різні спеції. Добре перемішати і поставити карасів в холодильник на півгодини.
2. Сковорідку розігріти, додати рослинне масло (краще соняшникова). Тим часом, потрібно дістати з холодильника рибу і обваляти її в борошні.
3. Викласти карасів на дуже добре розігріту сковорідку, але не дуже щільно по відношенню один до одного, і смажити до золотистого кольору. Тільки після цього слід перевернути рибку на другу сторону і також обсмажити.
4. Готових, ароматних карасів розкласти на тарілці і подавати до столу.
Як видно, рецепт приготування смажених карасів зовсім не складний. А в підсумку вийде дуже смачна рибка, яку можна подати з картоплею, а можна їсти, як цілком самостійне і ситне блюдо.
Смачного!