Карась в фользі в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Любителям риби у всіх її видах хочу запропонувати дуже простий і апетитний варіант, як приготувати карася в фользі в духовці, фаршированого овочами і лимоном. Простий і швидкий рецепт.
Запечена рибка це не тільки смачно і корисно, але і досить просто. У даному випадку варіант начинки дуже примітивний, а при бажанні ви можете експериментувати і використовувати найрізноманітніші інгредієнти. У духовці карась проведе не більше півгодини, так що блюдо відмінно підійде для тих, хто любить готувати на швидку руку.
- Карась - 1 штука
- Цибулина - 1 штука (невелика)
- Морква - 0.5 штуки
- Лимон - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Ось перед вами весь набір продуктів, які вам будуть потрібні. Насамперед включіть її, нехай розігрівається до 200 градусів.
2. Рибку вимийте, обсушити, при необхідності очистіть. Натріть сіллю і перцем з усіх боків і всередині.
3. Моркву і цибулю очистіть і подрібніть.
4. Вимийте лимончик. Наріжте 4-5 тонких кружечка, а далі подрібніть кубиками (кількість лимона залежить від ваших смакових уподобань).
5. З'єднайте цибулю, морква, лимон. Додайте щіпку солі і при бажанні цукру. Перемішайте і помістіть начинку в черевце.
6. Зверху зробіть кілька неглибоких надрізів і помістіть туди лимон. Залишками соку можна полити карася зверху.
7. Підготуйте лист фольги і викладіть його на деко. Змастіть трохи рослинним маслом. Викладіть рибку і овочі, якщо не всі залізли в черевце. Загорніть конверт з фольги та надішліть лист в духовку хвилин на 20. Після акуратно зніміть фольгу і підрум'яньте рибку в духовці ще хвилин 5-7.