Судак, запечений в фользі цілком
(покроковий рецепт з фото)
Коли не знаєте, що придумати на обід або вечерю, то запечіть рибку. Це швидко, просто, з мінімумом інгредієнтів, які зазвичай знаходяться в холодильнику, та ще й корисно. Чудова ідея, ви згодні?
Хочу показати вам, як приготувати судака, запеченого у фользі цілком з овочами. Це відмінне блюдо, яке припаде до смаку і дорослим, і дітям. Насичений соус на основі гірчиці і лимона надає приголомшливу пікантність. Овочі, до речі, можна взяти не тільки ті, що вказані в рецепті. Прекрасно підійде також солодкий перець, наприклад, і морква. Спеції та сушені трави теж можете використовувати, щоб зробити страву більш ароматним.
- Судак - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Зелень - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
- Гірчичний - За смаком
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
1. Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти.
2. Рибку вимийте, обсушити, очистіть при необхідності. Зробіть неглибокі надрізи. Посоліть і поперчіть за смаком.
3. Вимийте, обсушити і наріжте тонкими скибочками половину лимона.
4. Тонко наріжте помідор.
5. Лист фольги змастіть рослинною олією, викладіть на нього рибку. В отвори розмістіть скибочки лимона і помідора.
6. Очистіть і подрібніть цибулю (півкільцями). З'єднайте з помідорами. Підсолити трохи.
7. З половини лимона вичавіть сік, додайте гірчицю за смаком. Все ретельно перемішайте.
8. Змастіть соусом рибку з усіх боків.
9. Лук з помідорами розмістіть всередині судака, і що, що залишиться, поруч.
10. За бажанням додайте свіжу зелень.
11. Акуратно загорніть фольгу, відправте рибу в розігріту до 200 градусів духовку. Запікайте близько півгодини, а після кілька хвилин підрум'яньте, розгорнувши фольгу.
12. Подавайте судака до столу з гарніром або улюбленим соусом. Смачного!