Судак шматочками, запечений в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ніжне філе судака під хрусткою золотистою скоринкою - це відмінне блюдо не тільки на обід або вечерю, але і на святковий стіл. Запам'ятовуємо рецепт судака шматочками, запечений в духовці!
Для приготування судака шматочками, запеченого в духовці нам знадобиться одне велике або два середніх філе рибки, можна свіжої, а можна і замороженої. Головне, звичайно, видалити всі кісточки, щоб їсти було зручно. Сир беремо твердих сортів, перець болгарський червоний (солодкий), з спецій раджу додати мускатний горіх.
- Судак - 0, 5 кілограма
- Сир - 150 грам
- Червоний перець - 1 штука
- Цибуля - 2 штуки
- Крем - 0, 5 склянки
- Вершки - 50 мілілітрів
- Кріп - 5-6 штук
- Спеції - - За смаком
Підготуйте інгредієнти.
Перець потрібно очистити від насіння і нарізати досить великими скибочками. На сковорідку влити 2 ст.Л. Оливкового масла і підсмажити цибулю і перець до м'якості.
Форму для запікання змащуємо, викладаємо філе судака шкірою вниз. Посипаємо спеціями.
На філе рівним шаром викласти підсмажену цибулю і перець.
В окремій мисочці змішати сметану, вершки і дрібно нарізаний кріп.
Полити соусом рибу, розподіливши його рівномірно.
Поставити форму з рибою в розігріту до 200 градусів духовку і запікати хвилин 25. Коли почне закипати сметанний соус, ще хвилин 15 потримайте, а потім дістаньте і посипте тертим сиром.
Повертаємо назад в духовку, поки сир не розплавиться і не стане золотистим.
Готовому филе судака, запеченого в духовці, дайте трохи охолонути. Подавайте, прикрасивши зеленню. Смачного!