Судак, запечений з овочами і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Мій улюблений варіант страви: і гарнір, і риба, - все готується разом і виходить дуже смачно! Ця страва чудово підійде для сімейного обіду або вечері. Заходьте і дивіться рецепт!
Блюдо ситне, соковите і ароматне! Судак прекрасно замінюється будь-який інший рибою, бажано безкісткової. Також і овочі: можна змінювати і доповнювати за Вашим смаком.
- Судак - 1 штука
- Картопля - 3 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Огірок маринований - 1 штука
- Масло рослинне - 1/4 склянки
- Чебрець гілочки - 4 штуки
- Петрушка гілочки - 4 штуки
- Перець духмяний - За смаком
- Сіль - За смаком
1. У судака видаліть голову, хвіст, плавники, попатраєте. Зробіть поперечні надрізи. Додати сіль, поперчіть, змастіть маслом.
2. Картопля наріжте часточками. Молода картопля можна не чистити.
3. Лук почистіть і наріжте півкільцями, огірок - соломкою.
4. Морква почистіть і наріжте брусочками.
5. Всі овочі перемішайте, додайте нарізану петрушку, олія, перець і сіль.
6. У жароміцних форму викладіть овочі та рибу.
7. Форму помістіть в рукав для запікання, закріпіть кліпсами. Зробіть кілька проколів для виходу пари. Запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці до готовності риби і овочів.
8. В кінці запікання розірвіть рукав і підрум'яньте рибу на грилі. Смачного!