Судак, запечений з грибами
(покроковий рецепт з фото)
До риби ставлюся рівно, без особливих пристрастей. Мені порадили зробити її за рецептом, як приготувати судака, запеченого з грибами. Блюдо вийшло ніжним, делікатним і збалансованим.
Судак відмінно поєднується з грибами. Вони доповнюють рибу не тільки своїм насиченим смаком, але і приємним ароматом. Риба, запечена в духовці, виходить не тільки смачною, але і корисною, а вершки і свіжа зелень додають додатковий смак. Таку рибку можна подати з овочевим гарніром або з пюре, а можна їсти її просто як самостійну страву.
- Судак - 800 грам
- Підберезники - 250 грам
- Вершки - 250 мілілітрів
- Цибуля - 1 штука
- Петрушка - 1/2 пучка
- Пармезан - 50 грам
- Сіль і перець - За смаком
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Соняшникова олія - За смаком
1. Тушку судака мою і витираю насухо, потім нарізаю шматочками, посипаю меленим перцем і сіллю. Форму для випікання змащую олією. Розкладаю шматочки рибки в один шар.
2. Цибулину чищу і мою, потім нарізаю півкільцями. Гриби чищу і мою, потім нарізаю великими шматками. Сковороду розігріваю з вершковим і рослинним маслом, обсмажую спершу цибулю, а потім до нього додаю гриби, за смаком солю і перчу. Готую помішуючи близько 5 хвилин.
3. У сковороду до грибів і цибулі вливаю вершки, перемішую і прогріваю пару хвилин. Отриману суміш розподіляю по рибі. Відправляю форму в розігрітий до 190 градусів духовку на 20 хвилин.
4. Петрушку мою і дрібно нарізаю, сир натираю на дрібній тертці. Дістаю форму з духовки, посипаю страву спершу петрушкою, а потім твердим сиром, випікаю ще 10 хвилин. Готову рибку перекладаю на тарілку і подаю до столу.