Рецепт Судак, запечений з грибами фото

Судак, запечений з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Гриби, Судак, Підберезники
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

До риби ставлюся рівно, без особливих пристрастей. Мені порадили зробити її за рецептом, як приготувати судака, запеченого з грибами. Блюдо вийшло ніжним, делікатним і збалансованим.

Судак відмінно поєднується з грибами. Вони доповнюють рибу не тільки своїм насиченим смаком, але і приємним ароматом. Риба, запечена в духовці, виходить не тільки смачною, але і корисною, а вершки і свіжа зелень додають додатковий смак. Таку рибку можна подати з овочевим гарніром або з пюре, а можна їсти її просто як самостійну страву.

  • Судак - 800 грам
  • Підберезники - 250 грам
  • Вершки - 250 мілілітрів
  • Цибуля - 1 штука
  • Петрушка - 1/2 пучка
  • Пармезан - 50 грам
  • Сіль і перець - За смаком
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Соняшникова олія - За смаком
судак, запечений з грибами - фото крок 1
1. Тушку судака мою і витираю насухо, потім нарізаю шматочками, посипаю меленим перцем і сіллю. Форму для випікання змащую олією. Розкладаю шматочки рибки в один шар.
судак, запечений з грибами - фото крок 2
2. Цибулину чищу і мою, потім нарізаю півкільцями. Гриби чищу і мою, потім нарізаю великими шматками. Сковороду розігріваю з вершковим і рослинним маслом, обсмажую спершу цибулю, а потім до нього додаю гриби, за смаком солю і перчу. Готую помішуючи близько 5 хвилин.
судак, запечений з грибами - фото крок 3
3. У сковороду до грибів і цибулі вливаю вершки, перемішую і прогріваю пару хвилин. Отриману суміш розподіляю по рибі. Відправляю форму в розігрітий до 190 градусів духовку на 20 хвилин.
судак, запечений з грибами - фото крок 4
4. Петрушку мою і дрібно нарізаю, сир натираю на дрібній тертці. Дістаю форму з духовки, посипаю страву спершу петрушкою, а потім твердим сиром, випікаю ще 10 хвилин. Готову рибку перекладаю на тарілку і подаю до столу.

Схожі рецепти