Спагеті з м'ясними кульками в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Класичне італійська страва з класичною подачею. Якщо хочете смачно і ситно поїсти, тоді рекомендую вам відмінний рецепт, як приготувати спагетті з м'ясними кульками в томатному соусі.
М'ясні кульки можна приготувати з яловичого, свинячого фаршу або використовувати м'ясо птиці (курка, індичка). Кульки варто обсмажити попередньо, потім гасити їх в томатному соусі і викласти на приготовлену пасту. Прикрасьте готову страву сиром і зеленню, подавайте до столу гарячим.
- Цибуля - 2 штуки(1 штука для фаршу, 1 штука для соусу)
- Часник - 5 зубчиків(2 зубчики для фаршу, 3 зубчики для соусу)
- Оливкова олія - За смаком
- Фарш із яловичини - 400 грам
- Свинячий фарш - 100 грам
- Rikotta - 100 грам
- Яйця - 1 штука
- Панірувальні сухарі - 3/4 склянки
- Пармезан - 25 грам
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки(1 столова ложка для фаршу, 2 столові ложки для соусу)
- Чебрець - 1 штука
- Соєвий соус - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець - За смаком
- Насіння фенхелю - 0, 5 чайних ложки
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Томати - 650 грам
- Спагеті - 400 грам
- Петрушка - За смаком
1. У сковороду налийте 1 столову ложку оливкової олії. Очистіть і дрібно наріжте 1 цибулину, 2 зубчики часнику. Обсмажте овочі до готовності.
2. Викладіть в миску обидва види фаршу, додайте обсмажену цибулю з часником, rikottu, яйце, панірувальні сухарі, тертий пармезан, подрібнений чебрець і кілька гілочок петрушки, соєвий соус, 1 ложку томатної пасти, насіння фенхелю, сіль, мелений перець, мускатний горіх.
3. Руками гарненько змішайте отриманий фарш, щоб суміш стала однорідна.
4. Сформуйте кульки з фаршу, відщипуючи від нього невеликі шматочки.
5. Розігрійте сковороду зі столовою ложкою оливкової олії, викладіть кульки і обсмажують їх обережно з кожного боку, потім перекладіть в миску.
6. Наріжте дрібно залишилися цибулю і часник, наріжте невеликими кубиками томати. У сковороді, де обсмажували м'ясні кульки, розігрійте рослинне масло, обсмажити цибулю з часником, потім додайте томати, томатну пасту, доведіть вміст до кипіння.
7. Викладіть раніше обсмажені м'ясні кульки в соус і акуратно перемішайте. Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть 15-25 хвилин.
8. Відваріть спагетті в підсоленій воді, потім відкиньте на сито. Перекладіть спагетті в тарілку і викладіть на них томатний соус з м'ясними кульками. Прикрасьте петрушкою і тертим сиром, їжте все відразу.