Спагеті зі свининою в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
В Італії паста (спагетті) - звичайнісіньке блюдо, її їдять щодня і у великих кількостях. Її роблять з різними соусами та доповненнями. Розповім, як приготувати спагетті зі свининою в томатному соус.
Якщо готую спагетті або будь-які інші макарони, то обов'язково роблю якийсь соус. Найпопулярнішим, як в нашій країні, так і за її межами, є томатний соус. З ним добре поєднуються будь-які сорти м'яса, грибів і інших овочів. Спагеті зі свининою сподобаються абсолютно всім, їх можна подати на обід або на вечерю, вони смачні, ситні і поживні.
- Свинина - 250 грам
- Спагеті - 150 грам
- Томат - 1 штука
- Гриби - 100 грам
- Томатна паста - 80 грам
- Цибуля - 1 штука
- Болгарський перець - 1/2 штуки
- Чилі - 1 штука
- Базилік - За смаком
- Лавровий лист - За смаком
- Зелень - За смаком
- Вершкове масло - 20 грам
1. Свинину мою і витираю серветками, потім нарізаю її невеликими шматочками.
2. Цибуля чищу від лушпиння і мою, потім подрібнюю кубиком.
3. Помідор мою і нарізаю його тонкими часточками.
4. Болгарський перець мою, розрізаю на 2 частини та вичищаю насіння, нарізаю одну половинку дуже дрібно.
5. Гриби мою, очищаю від шкірки і зрізаю плодоніжку, потім нарізаю невеликими шматочками.
6. Сковороду розігріваю з вершковим маслом, обсмажую цибулю, потім додаю м'ясо, солю і кладу до смаку спеції. Після появи злегка золотистої скоринки вливаю томатну пасту і трохи води, додаю помідор, гриби і перець. Мучуся овочі до повної готовності на слабкому вогні, додаю за смаком зелень і спеції до м'яса.
7. Відварюю спагетті в підсоленій воді 10 хвилин, потім зливаю воду і наполягаю 20 хвилин під закритою кришкою, після цього відкидаю на друшляк.
8. Подаю спагетті і щедро поливаю томатним соусом, смачного!