Соус з перцю на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні готуємо соус з перцю на зиму - рецепт простий і швидкий, заготівля виходить дуже смачною, апетитною і красивою. Соус з перцю ви можете використовувати для приготування різних страв.
Також ви завжди можете додати пару ложок соусу в борщ, повірте, свіжі літні нотки вам будуть гарантовані. З таким соусом все страви набувають приємний смак. Соус ви можете зробити солодкуватий, як в нашому варіанті, або ж приготувати його гострим, додавши, наприклад, трохи чилі. Неодмінно приготуйте соус взапас, думаю, результат вас приємно здивує.
- Перець болгарський - 400 грам
- Вода - 100 мілілітрів
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Часник - 3 зубчики
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
- Паприка - За смаком
- Чорний перець - За смаком
Підготуйте інгредієнти, також візьміть банку об'ємом 0, 5 л або 3 банки по 0, 2 L. Якщо соус у вас залишиться, ви зможете
Відразу зняти пробу. Отже, перці добре вимийте і просушіть.
Відразу зняти пробу. Отже, перці добре вимийте і просушіть.
Очистіть перці від насіння і видаліть плодоніжки. Наріжте перці довільно, невеликими за розміром кубиками або смужками.
Перці перекладіть в каструлю, додайте воду, сіль, цукор, спеції і пару зубків часнику.
Варіть перці 40 хвилин на невеликому вогні.
Через деякий час перекладіть вміст каструлі в чашу блендера, подрібніть на високих оборотах. Якщо хочете гладкий однорідний соус,
Протріть його через сито.
Протріть його через сито.
Перекладіть соус з чаші в каструлю, обов'язково зніміть пробу і відрегулюйте смак. Варіть соус 10 хвилин, в кінці варіння додайте оцет.
Перекладіть соус в стерильні банки.
Засукайте банки кришками і поставте догори дном, укрийте ковдрою, залиште на добу в спокої. Через добу перенесіть соус в комору.
Смачного!