Рецепт Соус з кефіру і зелені фото

Соус з кефіру і зелені
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Зелень , Кефір
Дієтичне харчування , Низькокалорійні
На обід , На вечерю
Салати , Соуси , Заправки для салатів
Кількість порцій: 1
Час приготування: 10 хв.

Любіть низькокалорійні і легкі страви? Доповнити їх може апетитний, дуже свіжий і смачний соус з кефіру і зелені в домашніх умовах. Швидкий в приготуванні, корисний і натуральний.

Опис приготування:

Цей неймовірно простий рецепт соусу з кефіру і зелені варто взяти на замітку не тільки тим, хто стежить за своєю вагою, але і тим, хто любить незвичайні поєднання смаків. Кисломолочний соус може стати відмінним доповненням до риби або гарнірів, свіжим або смаженим на грилі овочів.

1. Для приготування соусу необхідно з'єднати кефір з йогуртом і добре перемішати.

2. Вимити і обсушити трохи свіжу зелень. Яку зелень використовувати залежить від ваших смакових уподобань. Підійде кріп, базилік і кінза, петрушка і зелений лук. Подрібнити зелень і додати до кефіру.

3. При бажанні в рецепт приготування соусу з кефіру і зелені можна використовувати сіль, перець і інші спеції.

4. Очистити і пропустити через прес часник. Додати до решти інгредієнтів.

5. Вимити і просушити огірок. Нарізати його дуже дрібно і додати в соус. Це додасть йому не не тільки консистенцію, але і додаткову свіжість.

Надіслати соус в холодильник на 15-20 хвилин і можна подавати до столу.

  • Кефір - 1 Склянка
  • Йогурт натуральний - 50 грам (низькокалорійний )
  • Часник - 1-3 зубчиків
  • Зелень - 1 пучок
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Огірок - 1 штука
Цей неймовірно простий рецепт соусу з кефіру і зелені варто взяти на замітку не тільки тим, хто стежить за своєю вагою, але і тим, хто любить незвичайні поєднання смаків. Кисломолочний соус може стати відмінним доповненням до риби або гарнірів, свіжим або смаженим на грилі овочів.

1. Для приготування соусу необхідно з'єднати кефір з йогуртом і добре перемішати.

2. Вимити і обсушити трохи свіжу зелень. Яку зелень використовувати залежить від ваших смакових уподобань. Підійде кріп, базилік і кінза, петрушка і зелений лук. Подрібнити зелень і додати до кефіру.

3. При бажанні в рецепт приготування соусу з кефіру і зелені можна використовувати сіль, перець і інші спеції.

4. Очистити і пропустити через прес часник. Додати до решти інгредієнтів.

5. Вимити і просушити огірок. Нарізати його дуже дрібно і додати в соус. Це додасть йому не не тільки консистенцію, але і додаткову свіжість.

Надіслати соус в холодильник на 15-20 хвилин і можна подавати до столу.

Схожі рецепти