Карамельний соус з кефіру
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути незвичайні, ніж карамельний соус з кефіру? Такий інгредієнт рідко зустрінеш в складі соусів. Але, як виявляється, деякі кулінари охоче і успішно роблять соуси на основі кефіру.
Дивіться, як приготувати карамельний соус з кефіру. З ним вам не доведеться довго стояти біля плити. Смак цих ласощів чимось нагадує згущене молоко, проте він набагато ніжніше. Обов'язково спробуйте подібний соус, який відмінно підійде до млинців, вафлям або морозиву.
- Кефір - 3/4 склянки
- Вершкове масло - 115 грам
- Цукор - 375 грам
- Мед - 2 чайних ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Екстракт внільний - За смаком
Візьміть чисту суху глибоку каструльку і помістіть в неї кефір, сіль, соду, вершкове масло, цукор і мед. Так як маса буде при кипінні збільшуватися, стінки каструль повинні бути високими. Поставте ємність на плиту на невеликий вогонь.
Доведіть соус до кипіння. Як тільки з'являться перші бульбашки, засічіть сім хвилин. Рівно стільки необхідно варити соус, постійно його помішуючи.
Після закінчення необхідного часу соус повинен придбати світло-коричневий відтінок. Будьте обережні і вчасно знімайте його з плити, інакше він може згоріти. В кінці додайте в соус ванільний екстракт і все перемішайте.
Перелийте соус в скляну ємність і зберігайте в холодильнику.