Швидкий карамельний соус
(покроковий рецепт з фото)
Щоб доповнити морозиво, випічку або інші десерти варто дізнатися, як приготувати швидкий карамельний соус, і навчитися варити його на власній кухні. Чи готові спробувати? Тоді запам'ятовуйте рецепт.
Це досить простий рецепт, який відмінно підійде для новачків в кулінарії. Набір інгредієнтів невеликий, а процес зрозумілий і проілюстрований покроковими фото. Так що якщо ви хочете побалувати себе, близьких або гостей смачним домашнім соусом, беріть рецепт на замітку.
- Цукор - 1 Склянка
- Вода - 1/2 склянки
- Вершки - 1 Склянка (жирні)
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
1. У сотейник викладіть цукор, влийте воду. Перемішайте і поставте на вогонь. З цього моменту заважати не потрібно! На повільному вогні дайте цукру поступово розчинитися.
2. В процесі маса почне міняти колір.
3. Вона повинна стати ніжно-коричневої, стежте, щоб цукор не згорів! В процесі карамель можна акуратно перемішати.
4. Паралельно прогрійте в мікрохвильовці вершки. Зніміть каструльку з вогню і влийте вершки тонкою цівкою, помішуючи.
5. Повільно перемішайте соус, поки цукор з вершками не стануть однорідними. Додайте сіль і ванільний екстракт. Можна соус прогріти протягом 1 хвилини.
6. Потім перелийте ваш швидкий карамельний соус в невелику стерилізовану баночку, і доповнюйте їм улюблені десерти