Карамельний соус з сіллю
(покроковий рецепт з фото)
До десертів або випічці цей соус можна сміливо вважати універсальним. Якщо ви навчитеся правильно його варити, то поповніть кулінарну скарбничку за потрібне рецептом:) рекомендую ознайомитися!
Хочу детально розповісти і показати, як приготувати карамельний соус з сіллю всього з чотирьох основних інгредієнтів. Основна увага хочу звернути на сіль. Найкраще взяти велику морську і не боячись додати столову ложку. Вийде дійсно дуже класно відтінити солодкий смак карамелі. Такий соус можна зберігати в холодильнику, так що сміливо робіть велику порцію.
- Цукор - 2 склянки
- Вершкове масло - 12 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Вершки - 1 Склянка
1. Цукор всипте в сотейник або каструльку і поставте на маленький вогонь.
2. Постійно помішуйте, поки цукор не стане золотистим.
3. І продовжуйте помішувати далі.
4. Тепер, коли цукор повністю розтанув, можна додати вершкове масло, нарізане кубиками.
5. Як тільки масло повністю розтопилося і карамель стала однорідною, зніміть каструльку з вогню і влийте вершки.
6. Акуратно перемішайте.
7. І в кінці додайте сіль.
От і все, карамельний соус з сіллю можна перелити в чисту баночку, він готовий.
От і все, карамельний соус з сіллю можна перелити в чисту баночку, він готовий.