Карамельний соус до м'яса
(покроковий рецепт з фото)
Один з найпопулярніших соусів, які подаються з м'ясом, вважається карамельно-томатний. Тому якщо вам набрид звичайний кетчуп, можете сміливо братися за приготування цього смачного соусу.
Щоб не пригощати своїх гостей банальним магазинним кетчупом, подайте до столу карамельний соус. Він відмінно гармонує з будь-яким видом м'яса (в тому числі і з шашликом). Додавання томата в нього надає готовому соусу приємну кислинку. Як приготувати карамельний соус до м'яса, читайте в цьому рецепті.
- Цукор - 4-5 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Сік томатний - 150 мілілітрів
- Чорний перець - 1/3 чайних ложки
Візьміть сковороду з товстим дном, поставте її на середній вогонь на плиту. Потім насипте в неї близько п'яти столових ложок цукрового піску без гірки.
Коли цукор почне розчинятися і перетворюватися в карамель, додайте чорний перець. Він обов'язково повинен бути свіжомеленою, щоб в соусі були великі частинки перцю. Також додайте сіль і все ретельно перемішайте.
Коли цукор практично повністю розплавиться, влийте на сковороду томатний сік. Звичайно ж, краще використовувати свіжий домашній. Але можна купити сік в магазині або ж розвести водою звичайну томатну пасту.
Зменшіть вогонь, уварюйте соус до загусання на протяг п'яти хвилин, не перестаючи його помішувати. Карамельний соус швидко підгорає, тому уважно за цим стежте. Готовий соус охолодіть і подавайте до столу.