Рецепт Карамельний соус до м'яса фото

Карамельний соус до м'яса
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі, Помідор
Пісні страви, Веганські страви
На полуденок
Соуси, До м'яса

Один з найпопулярніших соусів, які подаються з м'ясом, вважається карамельно-томатний. Тому якщо вам набрид звичайний кетчуп, можете сміливо братися за приготування цього смачного соусу.

Щоб не пригощати своїх гостей банальним магазинним кетчупом, подайте до столу карамельний соус. Він відмінно гармонує з будь-яким видом м'яса (в тому числі і з шашликом). Додавання томата в нього надає готовому соусу приємну кислинку. Як приготувати карамельний соус до м'яса, читайте в цьому рецепті.

  • Цукор - 4-5 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Сік томатний - 150 мілілітрів
  • Чорний перець - 1/3 чайних ложки
карамельний соус до м'яса - фото крок 1
Візьміть сковороду з товстим дном, поставте її на середній вогонь на плиту. Потім насипте в неї близько п'яти столових ложок цукрового піску без гірки.
карамельний соус до м'яса - фото крок 2
Коли цукор почне розчинятися і перетворюватися в карамель, додайте чорний перець. Він обов'язково повинен бути свіжомеленою, щоб в соусі були великі частинки перцю. Також додайте сіль і все ретельно перемішайте.
карамельний соус до м'яса - фото крок 3
Коли цукор практично повністю розплавиться, влийте на сковороду томатний сік. Звичайно ж, краще використовувати свіжий домашній. Але можна купити сік в магазині або ж розвести водою звичайну томатну пасту.
карамельний соус до м'яса - фото крок 4
Зменшіть вогонь, уварюйте соус до загусання на протяг п'яти хвилин, не перестаючи його помішувати. Карамельний соус швидко підгорає, тому уважно за цим стежте. Готовий соус охолодіть і подавайте до столу.

Схожі рецепти