Рецепт Чакапулі (м'ясо в зелені і вини) фото

Чакапулі (м'ясо в зелені і вини)
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
М'ясо, Яловичина
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Таїть у роті яловичина, приготована на сковороді з великою кількістю зелені - це просто свято смаків! Хто цінує грузинську кухню, обов'язково приготуйте таку смакоту!

Приготувати таке м'ясне блюдо не так вже й складно, особливих секретів тут немає. Просто дотримуйтесь опису. Замість меліси цілком підійде перцева м'ята. Якщо у вас ткемалі сильно кислить, тоді покладіть його менше. Або зменшите кількість сухого вина. Загалом, дивіться і запам'ятовуйте, як приготувати чакапулі.

  • Яловичина - 800 грам (окіст)
  • Вино сухе біле - 200 мілілітрів
  • Вода гаряча - 200 мілілітрів
  • Вершкове масло - 70 грам
  • Хміль-сунелі - 1 Чайна ложка
  • Ткемалі - 200 мілілітрів
  • Петрушка - 1 пучок
  • Мелісса або м'ята - 1 пучок
  • Цибуля зелена - 1 пучок
  • Базилік, Braai, кріп - 1 пучок (по 1 пучку кожної зелені)
  • Сіль - За смаком
  • Перець пекучий свіжий - 1 штука
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Цукровий пісок - 1 Чайна ложка
чакапулі (м'ясо в зелені і вини) - фото крок 1
Ось всі необхідні інгредієнти.
чакапулі (м'ясо в зелені і вини) - фото крок 2
Нарізаю м'ясо невеликими шматочками. Я використовую окіст.
чакапулі (м'ясо в зелені і вини) - фото крок 3
Рублю ножем всю зелень і при перемішуванні трохи мну її.
чакапулі (м'ясо в зелені і вини) - фото крок 4
Видаляю з пекучого перцю насіння, ріжу його на часточки, також ріжу часник (не дрібне).
чакапулі (м'ясо в зелені і вини) - фото крок 5
Розігріваю сковороду і наливаю масло рослинне, після чого шарами кладу половину яловичини, половину зелені, весь часник, залишки м'яса, залишки зелені, виливаю біле сухе вино, водичку. Закриваю кришкою сковороду і на середньому вогні тушу двадцять хвилин.
чакапулі (м'ясо в зелені і вини) - фото крок 6
Солю до смаку і продовжую мучити ще півгодини.
чакапулі (м'ясо в зелені і вини) - фото крок 7
У м'ясо кладу хмелі-сунелі, пекучий перець, ткемалі і шматок вершкового масла.
чакапулі (м'ясо в зелені і вини) - фото крок 8
Випаровуємо 10 хвилин з відкритою кришкою на слабкому вогні.

Схожі рецепти