Чакапулі (м'ясо в зелені і вини)
(покроковий рецепт з фото)
Таїть у роті яловичина, приготована на сковороді з великою кількістю зелені - це просто свято смаків! Хто цінує грузинську кухню, обов'язково приготуйте таку смакоту!
Приготувати таке м'ясне блюдо не так вже й складно, особливих секретів тут немає. Просто дотримуйтесь опису. Замість меліси цілком підійде перцева м'ята. Якщо у вас ткемалі сильно кислить, тоді покладіть його менше. Або зменшите кількість сухого вина. Загалом, дивіться і запам'ятовуйте, як приготувати чакапулі.
- Яловичина - 800 грам (окіст)
- Вино сухе біле - 200 мілілітрів
- Вода гаряча - 200 мілілітрів
- Вершкове масло - 70 грам
- Хміль-сунелі - 1 Чайна ложка
- Ткемалі - 200 мілілітрів
- Петрушка - 1 пучок
- Мелісса або м'ята - 1 пучок
- Цибуля зелена - 1 пучок
- Базилік, Braai, кріп - 1 пучок (по 1 пучку кожної зелені)
- Сіль - За смаком
- Перець пекучий свіжий - 1 штука
- Часник - 4-5 зубчиків
- Цукровий пісок - 1 Чайна ложка
Ось всі необхідні інгредієнти.
Нарізаю м'ясо невеликими шматочками. Я використовую окіст.
Рублю ножем всю зелень і при перемішуванні трохи мну її.
Видаляю з пекучого перцю насіння, ріжу його на часточки, також ріжу часник (не дрібне).
Розігріваю сковороду і наливаю масло рослинне, після чого шарами кладу половину яловичини, половину зелені, весь часник, залишки м'яса, залишки зелені, виливаю біле сухе вино, водичку. Закриваю кришкою сковороду і на середньому вогні тушу двадцять хвилин.
Солю до смаку і продовжую мучити ще півгодини.
У м'ясо кладу хмелі-сунелі, пекучий перець, ткемалі і шматок вершкового масла.
Випаровуємо 10 хвилин з відкритою кришкою на слабкому вогні.