Рецепт Кролик в сметані і вини фото

Кролик в сметані і вини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Кролик
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

М'ясо кролика вважається дієтичним. Воно дуже ніжне, тому важливо правильно його приготувати. Кращим способом буде протушкувати кролика у вині і сметані, щоб він був м'яким і соковитим.

Якщо ви любите вишукані страви, то обов'язково спробуйте приготувати кролика. Його можна гасити як в білому, так і в червоному вині. Воно обов'язково повинно бути сухим. Сметану можна замінити жирними вершками. Щоб дізнатися, як приготувати кролика в сметані і вини, прочитайте цей рецепт.

  • Кролик - 1 кілограм
  • Борошно - 3 Ст. Ложки
  • Часник - 1 зубчик
  • Біле сухе - 80 мілілітрів
  • Крем - 200 мілілітрів
  • Гірчиця в зернах - 1/2 Ст. Ложки
  • Оливкова олія - 3-4 Ст. Ложок
  • Лавровий лист - 2-3 штук
  • Гілочки свіжого чебрецю - 1-2 штук
  • Гілочка свіжого розмарину - 1 штука
  • Мелений чорний і білий перець, сіль - За смаком
кролик в сметані і вини - фото крок 1
Кролика вимийте, обсушити і розрубати на шматки. Обсмажте його в сковороді з рослинним маслом до рум'яної скоринки і викладіть в казанок для гасіння.
кролик в сметані і вини - фото крок 2
У сковорідку, в якій смажився кролик, покладіть роздавлений зубчик часнику, обсмажте його, приберіть зі сковороди і влийте вино. Потім додайте сметану і гірчицю, поперчіть. Трохи Уваров соус.
кролик в сметані і вини - фото крок 3
Залийте соусом кролика і залиште його на плиті. Гасіть його під закритою кришкою на повільному вогні сорок хвилин. В кінці додайте гілочки чебрецю і розмарину.
кролик в сметані і вини - фото крок 4
Подавайте кролика гарячим, з гарніром або свіжими овочами. Смачного!

Схожі рецепти