Кролик в сметані і вини
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо кролика вважається дієтичним. Воно дуже ніжне, тому важливо правильно його приготувати. Кращим способом буде протушкувати кролика у вині і сметані, щоб він був м'яким і соковитим.
Якщо ви любите вишукані страви, то обов'язково спробуйте приготувати кролика. Його можна гасити як в білому, так і в червоному вині. Воно обов'язково повинно бути сухим. Сметану можна замінити жирними вершками. Щоб дізнатися, як приготувати кролика в сметані і вини, прочитайте цей рецепт.
- Кролик - 1 кілограм
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Часник - 1 зубчик
- Біле сухе - 80 мілілітрів
- Крем - 200 мілілітрів
- Гірчиця в зернах - 1/2 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 3-4 Ст. Ложок
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Гілочки свіжого чебрецю - 1-2 штук
- Гілочка свіжого розмарину - 1 штука
- Мелений чорний і білий перець, сіль - За смаком
Кролика вимийте, обсушити і розрубати на шматки. Обсмажте його в сковороді з рослинним маслом до рум'яної скоринки і викладіть в казанок для гасіння.
У сковорідку, в якій смажився кролик, покладіть роздавлений зубчик часнику, обсмажте його, приберіть зі сковороди і влийте вино. Потім додайте сметану і гірчицю, поперчіть. Трохи Уваров соус.
Залийте соусом кролика і залиште його на плиті. Гасіть його під закритою кришкою на повільному вогні сорок хвилин. В кінці додайте гілочки чебрецю і розмарину.
Подавайте кролика гарячим, з гарніром або свіжими овочами. Смачного!