Корейка в помідорах і вини
(покроковий рецепт з фото)
Корейка в помідорах і вини - універсальний спосіб приготування свинячої, Баранячі або телячої корейки. Виходить блюдо, гідне мільйонів щедрих компліментів і непідробного захоплення їдців.
Корейка в помідорах і вини - це дуже смачно. Немає, не так - це НЕРЕАЛЬНО смачно! Коли приготував і спробував в перший раз - ледь разом з тарілкою, не з'їв, тепер вже знаю, чого очікувати, тому веду себе трохи стриманіше, проте вперше дегустує гостям доводиться непросто. Якщо хочете приготувати дійсно смачне і оригінальне, але позбавлене непотрібного пафосу і мішури блюдо, то корейка в помідорах і вини - для вас!
- Корейка з кісткою - 1 кілограм (бараняча, теляча або свиняча)
- Помідори - 5-6 штук
- Перець болгарський - 1 штука
- Kartofelina - 2 штуки
- Імбир (шматочок) - - За смаком
- Сало - 20 грам
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Перець гострий - 1-2 штук
- Вино червоне сухе - 150 мілілітрів
- Зелень - - За смаком
- Сіль, перець, цукор - - За смаком
У сковороді розтоплюємо оливкова олія, кидаємо в нього шматочки сала, витоплюємо з них жир. Шкварки викидаємо - нам потрібен тільки жир в сковороді.
Акуратно оброблену корейку (шматочки повинні бути з кісточкою) кладемо в розігрітий жир, швидко обсмажуємо з обох боків до рум'яної. Зажарювати до скоринки не треба - нам лише треба, щоб м'ясо "зчепилося" і віддало трохи свого соку в жир.
Обсмажуємо м'ясо приблизно до такого стану, після чого перекладаємо з сковороди в тарілку. Воно ще не готове, тому на смак поки не пробуйте
Місце м'яса в сковороді займають крупно нарізані помідори.
Коли помідори розм'якнуть і дадуть сік - додаємо нарізану соломкою перець. tusim 5 хвилин на середньому вогні.
Потім повертаємо в сковороду м'ясо разом з виділом в тарілці м'ясним соком. Перемішуємо з томатним соусом.
Зменшуємо вогонь до помірного і додаємо в сковороду вино.
Доводимо до кипіння, після чого додаємо сіль, перець і трохи цукру, а також дрібно посічену зелень і, при бажанні, цілий стручок гострого перцю (або два, якщо любите гостре). Накриваємо кришку, зменшуємо вогонь майже до мінімуму (нам потрібно, щоб суміш ледь-ледь булькала) я тону 30-35 хвилин.
Тим часом на середній терці необхідно натерти очищені картоплини, імбир і цибулину.
Додаємо в натерті продукти пару столових ложок вина, перемішуємо. Коли пройдуть обумовлені вище 30-35 хвилин, додаємо цю суміш в сковороду, перемішуємо і тушкуємо ще 15 хвилин під кришкою при тій же температурі.
Готову страву, при бажанні, посипаємо рубаною зеленню. Вітаю - фантастично смачна корейка в помідорах і вини готова!