Чакапулі з баранини
(покроковий рецепт з фото)
У грузинській традиційної кухні є багато відмінних страв, але Чакапулі з баранини потрібно приділити особливу увагу, адже такий достаток фарб, приголомшливий смак і аромат мало де зустрінеш. Готуємо?
Хоча деякі грузинські страви у нас досить популярні і багато господинь їх часто готують, але ось "чакапулі" я спробувала вперше тільки в Грузії). Зараз я і вам розповім, як приготувати "чакапулі" з баранини. Його основна особливість в тому, що для приготування крім м'яса нам знадобиться багато різної свіжої зелені: чим більше, тим краще.
- Баранина - 1, 5 кілограма
- Перець болгарський - 2 штуки (солодкий, зелений)
- Перець зелений гострий - 1 штука
- Цибуля зелена - 1 пучок
- Braai - 1 пучок
- Базилік - 1 пучок
- Тархуна - 1 пучок
- Біле сухе вино - 2 склянки
- Часник - 3 зубчики
- Сіль - За смаком
- Ткемалі - За смаком
Гарненько промиваємо всю зелень і перець. Обсушуємо і рубаємо зелень, обидва види перцю подрібнюємо.
М'ясо миємо і просушують. Ріжемо його крупно. У велику каструлю викладаємо м'ясо, чергуючи його з зеленню і перцем.
Включаємо середній вогонь і починаємо гасити блюдо, поки продукти не пустять сік. Як виділиться сік, вичікуємо хвилин 5, а потім вливаємо вино.
Далі кладемо "ткемалі" за смаком і тушкуємо блюдо на невеликому вогні близько трьох годин. В кінці за бажанням можете додати подрібнений часник.
Розкладайте "чакапулі" порційно і подавайте до столу. Смачного!