Рецепт Чакапулі з баранини фото

Чакапулі з баранини
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
М'ясо , Баранина , Спеції , Прянощі , Приправи
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

У грузинській традиційної кухні є багато відмінних страв, але Чакапулі з баранини потрібно приділити особливу увагу, адже такий достаток фарб, приголомшливий смак і аромат мало де зустрінеш. Готуємо?

Опис приготування:

Хоча деякі грузинські страви у нас досить популярні і багато господинь їх часто готують, але ось"Чакапулі" я спробувала вперше тільки в Грузії). Зараз я і вам розповім, як приготувати"Чакапулі" з баранини. Його основна особливість в тому, що для приготування крім м'яса нам знадобиться багато різної свіжої зелені: чим більше, тим краще.

  • Баранина - 1, 5 кілограма
  • Перець болгарський - 2 штуки (солодкий, зелений)
  • Перець зелений гострий - 1 штука
  • Цибуля зелена - 1 пучок
  • Braai - 1 пучок
  • Базилік - 1 пучок
  • Тархуна - 1 пучок
  • Біле сухе вино - 2 склянки
  • Часник - 3 зубчики
  • Сіль - За смаком
  • Ткемалі - За смаком
чакапулі з баранини - фото крок 1
Гарненько промиваємо всю зелень і перець. Обсушуємо і рубаємо зелень, обидва види перцю подрібнюємо.
чакапулі з баранини - фото крок 2
М'ясо миємо і просушують. Ріжемо його крупно. У велику каструлю викладаємо м'ясо, чергуючи його з зеленню і перцем.
чакапулі з баранини - фото крок 3
Включаємо середній вогонь і починаємо гасити блюдо, поки продукти не пустять сік. Як виділиться сік, вичікуємо хвилин 5, а потім вливаємо вино.
чакапулі з баранини - фото крок 4
Далі кладемо"Ткемалі" за смаком і тушкуємо блюдо на невеликому вогні близько трьох годин. В кінці за бажанням можете додати подрібнений часник.
чакапулі з баранини - фото крок 5
Розкладайте"Чакапулі" порційно і подавайте до столу. Смачного!

Схожі рецепти