Соус із зелені
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування легкого ароматного соусу з зеленої цибулі, петрушки, шпинату і кропу. Цей соус не тільки смачний, але ще і корисний. Соус із зелені добре підходить до овочів і м'яса.
Ніжно зелений соус послужить відмінною прикрасою вашого столу. Розімніть відварені жовтки з рослинним маслом, додайте спеції і оцет і добре перемішайте. Зелень пропустіть через м'ясорубку, змішайте з жовткова масою і сметаною. Додайте подрібнені білки. Перемішайте до однорідності і подавайте соус до м'яса або овочів. Смачного!
- Крем - 250 грам
- Пучок кропу - 1 штука
- Пучок петрушки - 1 штука
- Пучок зеленої цибулі - 1 штука
- Пучок шпинату - 1 штука
- Яйця - 3 штуки
- Білий винний оцет - 3 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 6 Ст. Ложок
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець, цукор - За смаком
Відваріть яйця, очистіть і відокремте жовтки. Розімніть їх за допомогою вилки і змішайте з рослинним маслом.
Додайте гірчицю, оцет, цукор, сіль, перець і перемішайте.
Зелень пропустіть через м'ясорубку або дуже дрібно подрібніть за допомогою ножа. Змішайте зелену масу зі сметаною.
Додайте жовткову масу, дрібно порубаний білок і добре перемішайте. Такий соус можна подати до відварного картоплі чи м'яса, а також інших страв.