Рецепт Соус до стейку з яловичини фото

Соус до стейку з яловичини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Яловичина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На полуденок
Соуси , До м'яса
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Хороший соус до стейку посилить смак страви, відмінно його доповнить і навіть компенсує невелику сухість, якої важко уникнути при приготуванні яловичини. Для вас рецепт мого фірмового соусу.

Опис приготування:

До яловичому стейку звичайно треба подати соус або два - для різноманітності. Я пропоную вам приготувати чудовий соус, який можна зберігати про запас в холодильнику. Цей соус - з цибулі та моркви, також ми додамо туди вино і спеції.

Отже, як приготувати соус до стейку з яловичини? Приступаємо до приготування.

1. Крупно поріжте цибулю і моркву. Подрібніть селера. Його, до речі, можна і не додавати, так як він має яскраво виражений аромат, якої може не всім сподобатися.

2. У каструлю налийте оливкова олія і киньте туди цибулю, морква і селера, обсмажте 5 хвилин, постійно помішуючи.

3. Потім влийте червоне вино, бульйон і киньте по гілочці петрушки і чебрецю. Також додайте лавровий лист і пів-чайної ложки меленого перцю.

4. Варіть суміш на слабкому вогні, поки її обсяг не зменшиться вдвічі. Це займе 10-15 хвилин. Потім охолодити і процідити.

Використовуйте готовий соус до смаженого стейку з яловичини за смаком. Його можна зберігати в холодильнику.

Смачного!

  • Селера - 50 грам
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Бульйон з яловичини - 2 склянки
  • Червоне вино - 0, 25 склянки
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Гілочка петрушки - 1 штука
  • Гілочка чебрецю - 1 штука
  • Мелений чорний перець - 0, 5 чайних ложки
До яловичому стейку звичайно треба подати соус або два - для різноманітності. Я пропоную вам приготувати чудовий соус, який можна зберігати про запас в холодильнику. Цей соус - з цибулі та моркви, також ми додамо туди вино і спеції.

Отже, як приготувати соус до стейку з яловичини? Приступаємо до приготування.

1. Крупно поріжте цибулю і моркву. Подрібніть селера. Його, до речі, можна і не додавати, так як він має яскраво виражений аромат, якої може не всім сподобатися.

2. У каструлю налийте оливкова олія і киньте туди цибулю, морква і селера, обсмажте 5 хвилин, постійно помішуючи.

3. Потім влийте червоне вино, бульйон і киньте по гілочці петрушки і чебрецю. Також додайте лавровий лист і пів-чайної ложки меленого перцю.

4. Варіть суміш на слабкому вогні, поки її обсяг не зменшиться вдвічі. Це займе 10-15 хвилин. Потім охолодити і процідити.

Використовуйте готовий соус до смаженого стейку з яловичини за смаком. Його можна зберігати в холодильнику.

Смачного!

Схожі рецепти