Соус до стейку з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Хороший соус до стейку посилить смак страви, відмінно його доповнить і навіть компенсує невелику сухість, якої важко уникнути при приготуванні яловичини. Для вас рецепт мого фірмового соусу.
До яловичому стейку звичайно треба подати соус або два - для різноманітності. Я пропоную вам приготувати чудовий соус, який можна зберігати про запас в холодильнику. Цей соус - з цибулі та моркви, також ми додамо туди вино і спеції.
Отже, як приготувати соус до стейку з яловичини? Приступаємо до приготування.
1. Крупно поріжте цибулю і моркву. Подрібніть селера. Його, до речі, можна і не додавати, так як він має яскраво виражений аромат, якої може не всім сподобатися.
2. У каструлю налийте оливкова олія і киньте туди цибулю, морква і селера, обсмажте 5 хвилин, постійно помішуючи.
3. Потім влийте червоне вино, бульйон і киньте по гілочці петрушки і чебрецю. Також додайте лавровий лист і пів-чайної ложки меленого перцю.
4. Варіть суміш на слабкому вогні, поки її обсяг не зменшиться вдвічі. Це займе 10-15 хвилин. Потім охолодити і процідити.
Використовуйте готовий соус до смаженого стейку з яловичини за смаком. Його можна зберігати в холодильнику.
Смачного!
- Селера - 50 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Бульйон з яловичини - 2 склянки
- Червоне вино - 0, 25 склянки
- Лавровий лист - 1 штука
- Гілочка петрушки - 1 штука
- Гілочка чебрецю - 1 штука
- Мелений чорний перець - 0, 5 чайних ложки
Отже, як приготувати соус до стейку з яловичини? Приступаємо до приготування.
1. Крупно поріжте цибулю і моркву. Подрібніть селера. Його, до речі, можна і не додавати, так як він має яскраво виражений аромат, якої може не всім сподобатися.
2. У каструлю налийте оливкова олія і киньте туди цибулю, морква і селера, обсмажте 5 хвилин, постійно помішуючи.
3. Потім влийте червоне вино, бульйон і киньте по гілочці петрушки і чебрецю. Також додайте лавровий лист і пів-чайної ложки меленого перцю.
4. Варіть суміш на слабкому вогні, поки її обсяг не зменшиться вдвічі. Це займе 10-15 хвилин. Потім охолодити і процідити.
Використовуйте готовий соус до смаженого стейку з яловичини за смаком. Його можна зберігати в холодильнику.
Смачного!