Соус до качиної грудки
(покроковий рецепт з фото)
Більшість з нас найчастіше в будні дні запікають або смажать куряче м'ясо. Воно недороге і може бути використано з великою кількістю продуктів, а для святкового столу хочеться вибрати особливе.
Тому в особливі дні, на дні народження, ювілеї або в різдвяні вечори, я готую індичку і качку. Сьогодні я вам розповім про те, як приготувати соус до качиної грудки. Такому страви відмінно підійде кисло-солодка заправка. Вона добре розкриває смак, дає м'якість, соковитість і дарує приголомшливий аромат.
- Вино біле сухе - 0, 5 склянки
- Апельсиновий сік - 0, 5 склянки
- Вершкове масло - 0, 5 Ст. Ложки
- Кукурудзяний крохмаль - 1 Чайна ложка
- Цукор коричневий - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Вода - 1 Ст. Ложка
Влийте в сковороду вино і сік. Найкраще, якщо в ній залишилося трохи качиного жиру. Доведіть суміш до кипіння на середньому вогні. Проваріть ще 5 хвилин.
У ложці холодної води розведіть крохмаль.
Вимкніть плиту, влийте в сковороду до соусу крохмаль, перець, сіль і цукор. Добре перемішайте.
В кінці додайте шматочок вершкового масла і перемішайте до розчинення.