Соус для качиної грудки апельсиновий
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати вашій увазі відмінний варіант, як зробити соус для качиної грудки апельсиновий - ароматний, пікантний і дуже смачний.
Приготований соус для качиної грудки апельсиновий в домашніх умовах стане відмінним апетитним доповненням. Для аромату використовувати можна не тільки корицю, але і інші прянощі або трави, наприклад. Такий соус чудово поєднується з будь-якими гарнірами, так що він буде дуже доречним.
- Качина грудка - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Апельсин - 2 штуки
- Мед - 1 Чайна ложка
- Паличка кориці - 2 штуки
- Часник - 5 зубчиків
- Імбир - За смаком
- Гострий перець чилі - За смаком
1. Вимийте апельсини, обсушити трохи. З одного апельсина можна зняти цедру і додати в сотейник. Вичавіть сік. Також для пікантності можна використовувати в рецепт приготування соусу для качиної грудки апельсиновий сік лайма чи лимона.
2. У невеликій сотейник відправте всі інгредієнти для соусу - сік, палички кориці, мідь, часник, імбир, гострий перець. На повільному вогні уварити соус до загусання не менше півгодини.
3. Грудки вимийте, обсушити і зробіть невеликі надрезікі гострим ножем.
4. Розігрійте на сковороді рослинне або вершкове масло, обсмажте грудку до рум'яної скоринки на сильному вогні. Додайте сіль і перець за смаком.
5. Переверните, обсмажте з іншого боку. Далі можна довести до готовності на середньому вогні або в духовці.
6. Готовий уварений соус для качиної грудки апельсиновий в домашніх умовах процідіть через сито. От і все, апетитне блюдо готове! Залишилося тільки доповнити гарніром або овочами. Смачного.