Філе качиної грудки без шкіри
(покроковий рецепт з фото)
Неймовірно ніжне качине м'ясо, замариноване в апельсиновому соку і запечене в духовці прикрасить будь-який святковий стіл так, що гості обзавидуются! Дивіться рецепт філе качиної грудки без шкіри!
Філе качки дуже ситне, ніжніше і легше, ніж свинина, але більш насичене, ніж курка. Готувати його одне задоволення! Найкраще філе качиної грудки без шкіри приготувати, обсмажити, а потім запекти в духовці. Раджу не сильно пропікати, а залишити м'ясо злегка рожевим, але без крові. Також, для приготування філе качиної грудки без шкіри ви можете сміливо використовувати інші маринади: гранатовий або яблучний теж дуже смачні.
- Філе грудки качиної - 1-1, 5 кілограма
- Апельсин - 1 штука
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Сушений розмарин - 0, 5 чайних ложки
- Чорний перець - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
З апельсина зніміть цедру і вичавіть сік. Змішайте сік з цедрою, додайте в нього все зазначені спеції та інші інгредієнти - це буде наш маринад.
Гарненько умочіть грудки промиті і порізані на шматки в маринад і залиште маринуватися на годину. Ставити в холодильник не обов'язково.
Потім грудки варто злегка обсмажити, тільки з одного боку. Умочіть грудки паперовим рушником, щоб вони сильно не плювалися під час смаження.
Смажити можна в товстій чавунній сковороді, потім і запекти в ній можна. Або на звичайній, яка у вас є пожежа.
Смажте хвилини 4 на невеликій кількості олії.
Смажити можна в товстій чавунній сковороді, потім і запекти в ній можна. Або на звичайній, яка у вас є пожежа.
Смажте хвилини 4 на невеликій кількості олії.
Потім викладіть грудки обсмаженої стороною вгору в форму для запікання, можете додати залишки маринаду апельсинового.
Надішліть пекти грудки в розігріту до 200-210 З духовку на 10 хвилин.
Надішліть пекти грудки в розігріту до 200-210 З духовку на 10 хвилин.
М'ясо виходить м'яким і ніжним всередині, якщо хочете більш підсмажене м'ясо, запікайте ще хвилини 2-3.
Готове філе качиної грудки без шкіри подавати раджу з легким овочевим салатом, зеленню і помідорами, наприклад. Дуже добре поєднується з червоним вином! Смачного!