Соус «бешамель» для риби
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите різні соуси так само, як і я, то ви не раз мали зустрічатися з легендарним соусом "бешамель" . Це відмінний варіант, який може доповнити багато різних гарячих страв.
Французькі кулінари знають толк в хороших і цікавих поєднаннях продуктів. Тому корисно знати про те, як приготувати соус "бешамель" для риби. Він ідеально до неї підходить. Хоча раніше я його і не подавала так. Будь-яка рибка стає м'якою, соковитою і вершкової. Її можна запікати відразу з соусом.
- Борошно - 50 грам
- Вершкове масло - 70 грам
- Цукор - 10 грам
- Молоко - 1 літр
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Чорний мелений перець - 0, 5 чайних ложки
- Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
У сотейнику розтопіть половину масла на слабкому вогні.
Залишаючи на вогні, всипте до маслу борошно. Перемішайте все до єдиної консистенції.
Пасеруйте борошно, постійно помішуючи, до золотистого кольору (близько 6 хвилин).
Суміші охолонути. Потім частинами вводите в неї молоко, ретельно розтираючи його з борошном, щоб не утворювалися грудочки.
Поставте соус на вогонь. Варіть його протягом 5-6 хвилин. Додайте цукор, перець, мускатний горіх і сіль. Перешкодьте.
Напружувати Besame.
Додайте в соус масло, що залишилося. Доведіть до кипіння, перемішайте - і подавайте до столу.