Бешамель (соус для запікання)
(покроковий рецепт з фото)
Хотілося б розповісти вам, як приготувати Бешамель (соус для запікання), щоб ваші страви були неймовірно апетитними і смачними. Мінімум клопоту, а результат дивовижний. Обов'язково попробуйе!
Використовувати такий соус можна для лазаньї, найрізноманітніших запіканок, як овочевих, так і м'ясних. В даному випадку це універсальний варіант, без спецій, який підходить для будь-яких страв. А далі ви можете експериментувати і додавати для аромату мускатний горіх, лавровий лист і інші спеції.
- Молоко - 3.5 склянки
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 0.5 склянки
- Сіль - 1 щіпка
1. В сотейник, сковороду або невелику каструльку відправте вершкове масло. Поставте на вогонь, нехай повільно розтоплюється.
2. Коли масло повністю розтопиться, всипте невеликими порціями заздалегідь просіяне борошно, постійно помішуючи.
3. Томіта вогню, поки не з'являться бульбашки, не перестаючи помішувати.
4. Тонкою цівкою влийте молоко.
5. Додайте за смаком сіль і улюблені спеції. Доведіть до кипіння - і можна знімати з вогню.
6. Викладіть соус на ваше блюдо - і можна запікати. Смачного!