Рецепт Бешамель (соус для запікання) фото

Бешамель (соус для запікання)
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Борошно, Молочні продукти, Молоко
Вегетаріанське харчування
На швидку руку
Соуси, Соус Бешамель

Хотілося б розповісти вам, як приготувати Бешамель (соус для запікання), щоб ваші страви були неймовірно апетитними і смачними. Мінімум клопоту, а результат дивовижний. Обов'язково попробуйе!

Використовувати такий соус можна для лазаньї, найрізноманітніших запіканок, як овочевих, так і м'ясних. В даному випадку це універсальний варіант, без спецій, який підходить для будь-яких страв. А далі ви можете експериментувати і додавати для аромату мускатний горіх, лавровий лист і інші спеції.

  • Молоко - 3.5 склянки
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Борошно - 0.5 склянки
  • Сіль - 1 щіпка
бешамель (соус для запікання) - фото крок 1
1. В сотейник, сковороду або невелику каструльку відправте вершкове масло. Поставте на вогонь, нехай повільно розтоплюється.
бешамель (соус для запікання) - фото крок 2
2. Коли масло повністю розтопиться, всипте невеликими порціями заздалегідь просіяне борошно, постійно помішуючи.
бешамель (соус для запікання) - фото крок 3
3. Томіта вогню, поки не з'являться бульбашки, не перестаючи помішувати.
бешамель (соус для запікання) - фото крок 4
4. Тонкою цівкою влийте молоко.
бешамель (соус для запікання) - фото крок 5
5. Додайте за смаком сіль і улюблені спеції. Доведіть до кипіння - і можна знімати з вогню.
бешамель (соус для запікання) - фото крок 6
6. Викладіть соус на ваше блюдо - і можна запікати. Смачного!

Схожі рецепти