Рецепт Солоний хліб фото

Солоний хліб
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Сіль, Дріжджі
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На святковий стіл
Випічка, Хліб, Солоне

Коли не хочеться здобного хліба, можна спекти дуже смачний солоний хліб. Він має щільну структуру, хрустко корочку і добре підходить для перших страв або для бутербродів. Ділюся рецептом!

Незважаючи на назву солоний, смак у хліба гармонійний і не виділяється якимось окремим вираженим смаком. Рецепт простий і доступний навіть починає господині.

  • Борошно пшеничне - 450 грам
  • Вода - 250 мілілітрів
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Дріжджі - 19 грам (свіжі)
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
солоний хліб - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
солоний хліб - фото крок 2
У теплій воді розчиніть цукор, дріжджі, додайте 225 грам борошна.
солоний хліб - фото крок 3
Розмішайте до однорідного стану.
солоний хліб - фото крок 4
Затягніть харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 30 хвилин.
солоний хліб - фото крок 5
Після закінчення часу опара повинна помітно збільшитися в обсязі і запузирітся.
солоний хліб - фото крок 6
Додайте в чашу з опарою решту борошна (225 грам), сіль, рослинне масло і замісити тісто.
солоний хліб - фото крок 7
Тісто має вийти м'яким, але пружним і не прилипати до рук. Скачайте кулю і викладіть в чашу.
солоний хліб - фото крок 8
Чашу затягніть харчовою плівкою, накрийте рушником і залиште при кімнатній температурі на 30 хвилин.
солоний хліб - фото крок 9
Через 30 хвилин тісто збільшиться в об'ємі. Воно готове до оброблення.
солоний хліб - фото крок 10
Перекладіть тісто на робочу поверхню. Obomnite, надайте круглу форму.
солоний хліб - фото крок 11
Візьміть круглу форму, змастіть тонким шаром рослинного масла. Перекладіть в неї тісто. Зробіть глибокі надрізи і тільки тепер включіть її на 180 градусів. Як тільки духовка прогріється, поставте випікатися хліб на 35-45 хвилин. Орієнтуйтеся на свою духовку!
солоний хліб - фото крок 12
Після закінчення часу дістаньте форму з духовки. Готовий хліб має рівний золотавий колір.
солоний хліб - фото крок 13
Загорніть хліб в рушник і витримайте його не менше 6 годин при кімнатній температурі. Після його можна подавати до столу.
солоний хліб - фото крок 14
Смачного!

Схожі рецепти