Рецепт Солоний хліб фото

Солоний хліб
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Сіль , Дріжджі
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл
Випічка , Хліб , Солоне
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 7 г. 45 хв.

Коли не хочеться здобного хліба, можна спекти дуже смачний солоний хліб. Він має щільну структуру, хрустко корочку і добре підходить для перших страв або для бутербродів. Ділюся рецептом!

Опис приготування:

Незважаючи на назву солоний, смак у хліба гармонійний і не виділяється якимось окремим вираженим смаком. Рецепт простий і доступний навіть починає господині.

  • Борошно пшеничне - 450 грам
  • Вода - 250 мілілітрів
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Дріжджі - 19 грам (свіжі)
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
солоний хліб - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
солоний хліб - фото крок 2
У теплій воді розчиніть цукор, дріжджі, додайте 225 грам борошна.
солоний хліб - фото крок 3
Розмішайте до однорідного стану.
солоний хліб - фото крок 4
Затягніть харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 30 хвилин.
солоний хліб - фото крок 5
Після закінчення часу опара повинна помітно збільшитися в обсязі і запузирітся.
солоний хліб - фото крок 6
Додайте в чашу з опарою решту борошна (225 грам), сіль, рослинне масло і замісити тісто.
солоний хліб - фото крок 7
Тісто має вийти м'яким, але пружним і не прилипати до рук. Скачайте кулю і викладіть в чашу.
солоний хліб - фото крок 8
Чашу затягніть харчовою плівкою, накрийте рушником і залиште при кімнатній температурі на 30 хвилин.
солоний хліб - фото крок 9
Через 30 хвилин тісто збільшиться в об'ємі. Воно готове до оброблення.
солоний хліб - фото крок 10
Перекладіть тісто на робочу поверхню. Obomnite, надайте круглу форму.
солоний хліб - фото крок 11
Візьміть круглу форму, змастіть тонким шаром рослинного масла. Перекладіть в неї тісто. Зробіть глибокі надрізи і тільки тепер включіть її на 180 градусів. Як тільки духовка прогріється, поставте випікатися хліб на 35-45 хвилин. Орієнтуйтеся на свою духовку!
солоний хліб - фото крок 12
Після закінчення часу дістаньте форму з духовки. Готовий хліб має рівний золотавий колір.
солоний хліб - фото крок 13
Загорніть хліб в рушник і витримайте його не менше 6 годин при кімнатній температурі. Після його можна подавати до столу.
солоний хліб - фото крок 14
Смачного!

Схожі рецепти