Солоний хліб
(покроковий рецепт з фото)
Коли не хочеться здобного хліба, можна спекти дуже смачний солоний хліб. Він має щільну структуру, хрустко корочку і добре підходить для перших страв або для бутербродів. Ділюся рецептом!
Незважаючи на назву солоний, смак у хліба гармонійний і не виділяється якимось окремим вираженим смаком. Рецепт простий і доступний навіть починає господині.
- Борошно пшеничне - 450 грам
- Вода - 250 мілілітрів
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Дріжджі - 19 грам (свіжі)
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки

Підготуйте необхідні інгредієнти.

У теплій воді розчиніть цукор, дріжджі, додайте 225 грам борошна.

Розмішайте до однорідного стану.

Затягніть харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 30 хвилин.

Після закінчення часу опара повинна помітно збільшитися в обсязі і запузирітся.

Додайте в чашу з опарою решту борошна (225 грам), сіль, рослинне масло і замісити тісто.

Тісто має вийти м'яким, але пружним і не прилипати до рук. Скачайте кулю і викладіть в чашу.

Чашу затягніть харчовою плівкою, накрийте рушником і залиште при кімнатній температурі на 30 хвилин.

Через 30 хвилин тісто збільшиться в об'ємі. Воно готове до оброблення.

Перекладіть тісто на робочу поверхню. Obomnite, надайте круглу форму.

Візьміть круглу форму, змастіть тонким шаром рослинного масла. Перекладіть в неї тісто. Зробіть глибокі надрізи і тільки тепер включіть її на 180 градусів. Як тільки духовка прогріється, поставте випікатися хліб на 35-45 хвилин. Орієнтуйтеся на свою духовку!

Після закінчення часу дістаньте форму з духовки. Готовий хліб має рівний золотавий колір.

Загорніть хліб в рушник і витримайте його не менше 6 годин при кімнатній температурі. Після його можна подавати до столу.

Смачного!