Лосось солоний
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти вам свій простий рецепт, як приготувати лосося солоного. Ця засолювання вимагає всього трьох інгредієнтів: лосось, масло і сіль. У підсумку вийде відмінна ніжна рибка до свята.
Якщо ви хочете додати трохи смаку рибку, то до маслу можна додати трохи лимонного соку. Крім того, можна додати чорний мелений перець або трохи гвоздики.
Ви можете солити рибу цілим шматком. Але на це, звичайно, піде більше часу.
- Лосось - 300 грам (хвостова частина)
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 120 мілілітрів
Підготуйте масло і сіль. Рибку промийте, переконайтеся, що в філе немає кісток. Просушіть його.
Тепер рибу поріжте однаковими тонкими шматочками. Так філе швидше Просолов.
Складіть шматочки філе в миску, посипте сіллю. Влийте рослинне масло, перемішайте і затягніть миску плівкою. Поставте в холодильник.
Залиште рибу солитися на 10 годин, а перед подачею промокніть надлишки масла і солі паперовим рушником.