Сметанний хліб
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Хочу поділиться з вами цікавим способом, як приготувати сметанний хліб. Випічка виходить дуже легкою, я б навіть сказав - повітряної. Всередині хліб ніжний, а зовні - хрусткий. Приготуйте!
Опис приготування:
Перед вами найпростіший спосіб приготування хліба на сметані. Уважно читайте покрокової інструкції, щоб домогтися необхідного результату. Готовий хліб може досить довго зберігається, але краще загортати його в плівку, щоб не черствів. Хай щастить!
- Борошно - 3 склянки
- Крем - 120 грам
- Цукор - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Дріжджі сухі - 10 грам
- Вода тепла - 100 мілілітрів
Засипаємо дріжджі в 50 мл теплої води. Також додайте дрібку цукру і 1 ст.Л. Борошна. Ретельно перемішайте.
Суміш прикрийте рушником і поставте в тепле місце на 15 хвилин.
Просіваємо борошно. Засипаємо цукор і сіль. По центру робимо ямку, в яку і вливаємо дріжджову масу.
Перемішуємо сметану з 50 мл теплої води.
Додаємо сметану до борошна, також вливаємо олію. Перемішуємо.
Замішуємо тісто, викладаємо його у форму для випічки, формуючи при цьому хліб. Не забудьте попередньо змастити дно і стінки форми рослинним маслом.
Форму накрийте рушником і поставте в тепле місце на 40 хвилин. Потім змастіть верхівку і боки хліба невеликою кількістю сметани, розведеною у воді.
Випікайте хліб 45 хвилин, температура - 180 градусів.
Смачного!