Рецепт Сметанний хліб фото

Сметанний хліб
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти
Вегетаріанське харчування
Для дітей , На швидку руку , На святковий стіл , Десерт
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Хочу поділиться з вами цікавим способом, як приготувати сметанний хліб. Випічка виходить дуже легкою, я б навіть сказав - повітряної. Всередині хліб ніжний, а зовні - хрусткий. Приготуйте!

Опис приготування:

Перед вами найпростіший спосіб приготування хліба на сметані. Уважно читайте покрокової інструкції, щоб домогтися необхідного результату. Готовий хліб може досить довго зберігається, але краще загортати його в плівку, щоб не черствів. Хай щастить!

  • Борошно - 3 склянки
  • Крем - 120 грам
  • Цукор - 2 чайних ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Дріжджі сухі - 10 грам
  • Вода тепла - 100 мілілітрів
сметанний хліб - фото крок 1
Засипаємо дріжджі в 50 мл теплої води. Також додайте дрібку цукру і 1 ст.Л. Борошна. Ретельно перемішайте.
сметанний хліб - фото крок 2
Суміш прикрийте рушником і поставте в тепле місце на 15 хвилин.
сметанний хліб - фото крок 3
Просіваємо борошно. Засипаємо цукор і сіль. По центру робимо ямку, в яку і вливаємо дріжджову масу.
сметанний хліб - фото крок 4
Перемішуємо сметану з 50 мл теплої води.
сметанний хліб - фото крок 5
Додаємо сметану до борошна, також вливаємо олію. Перемішуємо.
сметанний хліб - фото крок 6
Замішуємо тісто, викладаємо його у форму для випічки, формуючи при цьому хліб. Не забудьте попередньо змастити дно і стінки форми рослинним маслом.
сметанний хліб - фото крок 7
Форму накрийте рушником і поставте в тепле місце на 40 хвилин. Потім змастіть верхівку і боки хліба невеликою кількістю сметани, розведеною у воді.
сметанний хліб - фото крок 8
Випікайте хліб 45 хвилин, температура - 180 градусів.
сметанний хліб - фото крок 9
Смачного!

Схожі рецепти